Több magyar állt külföldön munkába, mint itthon

Megosztás

Az új munkavállalók több mint fele külföldön talált magának állást. Nőtt a munkanélküliség a KSH adatai szerint.

Megjöttek a KSH legfrissebb munkaerőpiaci adatai, amelyeket a 444.hu szemlézett. Ezek alapján idén februárban ugyan átlagosan 26 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve, de az új munkavállalók legalább ötven százaléka külföldön. A munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta is emelkedett, még mindig több nő munkanélküli, mint férfi, és átlagosan kilenc hónap alatt lehet állást találni ma Magyarországon.

A munkanélküliek száma az elmúlt három hónapban 199 ezer fő volt – tavaly 176 ezret mért a KSH -, az egy évvel ezelőtti 3,5 százalékos munkanélküliségi ráta pedig idén februárra 4,1 százalékra emelkedett. A statisztikák szerint ugyan 12 ezerrel többen vállalnak munkát a hazai munkaerőpiacon, ennél is többen kezdtek el külföldön dolgozni: az új munkavállalók minimum fele külföldön dolgozik,a számuk 13 ezerrel nőtt.

Még mindig több nő munkanélküli, mint férfi: a férfiak 78,6, a nők 70 százalékának van munkája. A munkakeresés átlagos időtartama 9 hónap, de a munkanélküliek több mint 30 százaléka legalább egy évig keresett állást.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek