Úgy tűnik, Miskolcon és Borsodban zökkenőmentes lehet az egészségügyi átállás, de …

Megosztás

A háziorvosok számában az országos átlaghoz képest nem áll rosszul megyénk, a Magyar Orvosi Kamara helyi elnöke szerint viszont nem feltétlenül járunk jól az új rendszerrel. Két hét és jön a váltás.

Április 1-jén Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megye tíz háziorvosi ügyeleti telephelyén és nyolc éjszakai ügyeletén is elindul az egységes alapellátási ügyeleti rendszer, és nálunk is az egységes, 1830-as telefonszámot kell majd hívni ügyeleti időben.

Több vármegyében már az új rend szerint működnek, eddig nagyobb problémát Győr-Moson-Sopronból jelentettek, ahol elenyésző azon háziorvosok száma, akik aláírták ügyeleti szerződésüket. A Praktizáló Háziorvosok Szövetségének elnökétől arról érdeklődött a Minap, hogyan áll ebben a kérdésben Borsod.

– Az Országos Mentőszolgálat nálunk is megkezdte a szervezést, gyűjtik a jelentkezőket, épp a napokban tájékoztatták a háziorvosokat a megyei központi kórházban – tudatta Breitenbach Géza.

Rámutatott arra a polémiára, hogy egyelőre nem teljesen világos az orvosok körében, hogy kötelező-e vagy sem beállni az ügyeleti rendbe, ő mindenesetre úgy látja, hogy a szerződések aláírását “végre kell hajtani”, “ezek a játékszabályok jelenleg”, fogalmazott.

– A miskolci járásban 130 háziorvos van, jól állunk, zökkenőmentesen fog menni az átállás, nem velünk lesz a gond – vélekedett, hozzátéve azért, hogy tudomása szerint nálunk eddig alig pár háziorvos írta alá a szerződést, de véleménye szerint, amint ezt “egyértelműen elrendelik, akkor nem tudnak majd mást tenni”, és belépnek.

További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek