Kocsmatúra – ezekre a helyekre érdemes betérni a DVTK-meccsek előtt

Megosztás

Vasárnap a Szentlőrinc SE csapatát fogadja az Andrássy úton a DVTK. A mérkőzés 15 órakor kezdődik, mondhatni rendhagyó időpontban, ugyanis a diósgyőriek legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzése hétfő esti kezdéssel zajlott le. Jelen cikkünkben azonban most nem a csapatra és a mérkőzésre fókuszálunk, inkább bemutatjuk a stadion környéki italkimérések árainak színvonalát.

Aki a belváros irányából közelíti meg a “szentélyt”, és a meccs előtt esetleg vidám poharazgatással szeretné elütni az időt, annak érdemes a stadion utáni megállóban, Bulgárföldön leszállnia a villamosról, hiszen az út túloldalán rögtön két kocsmát talál egymás mellett. Szemből nézve a bal oldalon van a Diósgyőr-szurkolók számára már-már ikonikus Kata Presszó, amely a “lehetetlen” időpontokra szervezett meccsnapokon is jelentős forgalmat bonyolít, hétvégi meccsek előtt pedig szinte egy tűt sem lehet leejteni odabent, ahol csocsózni és darts-ozni is lehet, amennyiben nem lép fel helyhiány. Emellett a benti részben és a bejárat előtti szélvédett dohányzóhelyiségben egy kivetítőn követhetik nyomon a mérkőzéseket azok, akik a jegy árát inkább a presszóslányoknak adják szívesebben. A legolcsóbb üveges sör a csapolttal együtt 480, a többi – a 0,33-asokat nem számítva – 540 forintba kerül. A fél decis röviditalok közül a vodka, valamint a különféle pálinkák és gyomorkeserűk 500, a whisky és a rum 800, a Tatratea pedig 1000 forint körül kóstál, emellett a sofőrök 300-ért kávét, 350-ért pedig üdítőitalt kaphatnak.

Egy tavaszi meccsnap előtt a Kata Presszó és a Red Country Söröző megtelik szurkolókkal

A Red Country Söröző tőszomszédjához hasonló felépítésű, azonban kisebb beltérrel rendelkezik. A legolcsóbb sör 400, az alkoholmentes és a drágább márkák 600 forintba kerülnek. Borok tekintetében nem nagy a választék, konkrétan egy fajta van, melynek 350 forint decije. A feles röviditalok tekintetében a 350 forintos kommersz termékeket leszámítva a gyomorkeserű árfolyama 400 és 800, a vodkáé 500 és 650, a pálinkáé 600 és 1000 forint között mozog, ezen kívül whiskyt 750 és 950, rumot 400 és 800 forint között, gint 600-ért, tequilát pedig 1000 forintért lehet kapni, akik pedig autóval érkeznek a helyszínre, azoknak nem marad más, mint a fél literes ásványvíz 300 forintért, vagy a cukros üdítőitalok 400 és 500 forint között.

A főút túloldalán, a stadionhoz közelebb üzemel a Bakterház Kocsma, mely szintén legendás helynek számít a szurkolók körében. Az utcafrontra néző homlokzaton az esti fényben ledekkel megvilágított felirat jelzi, hogy itt lesz mibe folytani az MTK elleni vereség, és az első hely elveszítése okozta bánatot. A fenti kocsmákhoz hasonlóan a Bakterház is rendelkezik terasszal, ahol a friss levegőn lehet élvezni a meccshangulatot. A sör fél literje itt is 400 és 600 forint között van, itt azonban nincs olyan nagy kilengés a különböző röviditalok árai között; 550 és 800 forint között van minden fél deci tömény.

A stadion büféjében, a pályához legközelebb eső vendéglátóipari egységben azonban már sokkal borsosabbak az árak, lásd az alábbi árlistát:

Aki szeretne sört fogyasztani a mérkőzés alatt, de sokallja a büfében tapasztalt árakat, emellett érez magában kellő affinitást, annak javasoljuk a Szentlőrinc elleni mérkőzés félidejében megtartandó kapufarúgó-versenyt. Aki a 16-os vonaláról egyszer eltalálja a keresztlécet, egy tálca sört nyer (részletek a link alatt).

A fenti információk birtokában is minden kedves meccse járó olvasónkat a felelősségteljes fogyasztára biztatjuk, de közben lankadatlanul bízunk a feljutásban: hajrá Diósgyőr!

Kiemelt kép: outgress.com

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek