Egy M3-ason büntetőfékező autósról küldtek képsorokat, de úgy tűnik, a kamerás ugyanúgy sáros – videó

Megosztás

Az utóbbi években látványosan megszaporodtak a büntetőfékező sofőrök Magyarországon is. Az egyre szélesebb körben elterjedt menetrögzítő kameráknak köszönhetően egyre többet kapnak el közülük. Jelen esetben azonban úgy tűnik, öngólt lőhetett a videós, mivel ő maga is érthetetlen vezetést mutatott be.

A videót a Bpiautosok.hu mutatta be és egyáltalán nem csak a büntetőfékezőre fúj az internet népe. Vélhetően jogosan.

No Title

OLVASÓNKTÓL KAPOTT INFORMÁCIÓK: https://bpiautosok.hu/video-hatalmasat-buntetofekezni-tud-de-a-jobbra-tartast-nem-ismeri-a-toyota-chr-soforje HIRDESS a közzétett videók elején és kerülj a figyelem középpontjába! Részletek itt: https://bpiautosok.hu/hirdess-a-kozzetett-videok-elejen-es-kerulj-a-figyelem-kozeppontjaba-youtube-intro-hirdetes/ Így kerülhetsz támogatóink közé: https://bpiautosok.hu/tamogatonk-a-te-ceged-jelenj-meg-nalunk-a-youtube-on-es-a-bpiautosok-hu-n/ ——————— TÁMOGATÓINK: https://klimasonic.hu – Klíma berendezések és telepítés. +36 30 243 4181 http://epitkezik-felujit.hu – Generálkivitelezőt keresel? Felújítást tervezel? Wes-Prem Customs – A tiédet mikor kezdjük?

Egy olvasó küldte be a felvételt, melyet 2023.03.05-én, 17:20-kor, az M3-as autópályán, Budapesttől távolodva a Mogyoród Hungaroring kihajtó utáni emelkedőn, a Veresegyház, Mogyoród kelet kihajtó előtt rögzített fedélzeti kamerája.

Az autóval 110 km/h sebességgel, tempomattal haladtam az M3-as autópályán a Mogyoródi kihajtó után, Budapesttől távolodva.

Az emelkedő elején az autópálya 3 sávosra bővült. Az előttem haladó autó ki is sorolt a külső sávba, a közvetlenül előttem haladó viszont a középsőben maradt.

Egyetlen rövid fénykürttel jeleztem a tőlem jóval lassabban haladó gépkocsi vezetőjének, hogy beértem, feltételezvén, hogy csak elfelejtette a jobbra tartást időben követni. Mögöttem már jöttek az autók a belső sávban is.

A sávváltást láthatólag meg is kezdte, majd mire mellé értem, visszahúzta a kormányt rám. Dudával igazoltam vissza a manővere veszélyességét, miután még volt lehetőségem a belső sáv használatával kitérnem és elkerülnöm az ütközést.

Miután visszatértem a középső sávba, az érintett sofőr is ugyanabban a sávban maradt, a sebességét megnövelve elkezdett követni, villogni. Mivel a sáv bal szélén haladt, így feltételeztem, hogy meg akar előzni a külső sávból, a belső sávban már közel volt a következő autó. Végül a belsőből kezdte meg az előzést, így ki tudtam sorolni a külsőbe. mellém érve szűk távolságot és velem azonos tempót igyekezett felvenni. Áttekintve próbált valamit közölni, karjával integetett. Én is visszaintettem, kérdőn fordítottam felfelé a tenyerem.

Ezt követően megelőzött, elém sorolt és egyértelmű büntetőfékezést hajtott végre.

Időközben mellénk ért egy másik autó is a középső sávban, épp a belsőből sorolt át. A megszűnő külső sávból a problémás sofőr a mellénk érő autó elé vágva váltott sávot, mely hatására a kombi autós is bizonytalan szituációban találta magát.

A vélemények azonban megoszlanak a manőverekről.

“Amikor a szabályok nem ismerete párosul a felesleges konfliktuskereséssel. Nem kell jobbra tartani kapaszkodósáv esetén: KRESZ 25. § (3) * Az autóbuszöblöt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodó sávot, a gyorsító és lassító sávot, a nyitott kerékpársávot, valamint a kerékpársávot a (2) bekezdésben említett jobbra tartási, vagy az úttest jobb szélén való haladási kötelezettség szempontjából figyelmen kívül kell hagyni. A másik az, hogy a belső sáv üres volt, így az egész villogtatós mutatvány megelőzhető lett volna egy egyszerű előzéssel.”

“A kamerás is egy igazi nemiszerv. Ad1: nem kellett jobbra tartani (kapaszkodó)
Ad2: lazán elmehett volna a belsőben, de ő inkább előveszi a mikrolompost és villogtat
Ad3: beleáll a dudába és jelét se mutatja a defenziv vezetésnek
Ad4: a rendőrségre küldözget miután kiprovokált egy balhét”

“A tisztelt videós legalább 50%-ban volt a sötét játékos ebben az ügyben. A belső sáv szabad, tehát teljesen feleslegesen villogta-dudálta le az előtte menőt, aki ráadásul nem is kötelezett kimenni a külső sávba, mert a kapaszkodósávba nem kell kimenni, ha tartani tudja az odabent előírt sebességet. Meg kellene már tanulni, hogy nem villogjuk és nem dudáljuk le embertársainkat az útról, mert az agresszió.”

“Nem lett volna egyszerűbb megelőzni balról, minthogy játszod az önkéntes rendőrt? Villogni azt tudsz feleslegesen :D”

“Egy kis türelem és előrelátás sokkal többet ért volna mint feszültséget generálni fölöslegesen.”

“Gratulálok! Kell még gerjeszteni a feszültséget feleslegesen. Az egyik nem tart jobbra, de kikerülés után a másik sem. Jó lenne ezeket a sérelmeket már elengedni!”

“Na ez felesleges volt – mármint a villogás – simán elhalad mellette és kész. De az biztos megkérdőjelezi a vezetésre való pszichológiai alkalmasságot amilyen válasz reakciót láttunk.”

“Haver semmivel sem vagy jobb mint a Toyotás…. sőt. Sikerült kiprovokálnod valamit, hős lettél! Amúgy követési távolság? Sebaj, van róla videó, köszi! Remélem eljut a videó a rendőrséghez! Ha már ekkor KRESZ mester vagy.”

“Én azért örülök a felvételének. Ha valakit ennyivel fel lehet bosszantani és emiatt büntetőfèkez, az nem alkalmas a vezetésre.”

“Valójában a villogó kamerás csákó majdnem nekiment hátulról és leszorította a toyotást, hogy utána szintén folytassa a középső sávban. Úgy előzött, hogy a megelőzni kívánt autó sávjában haladt.”

“Szép kis összeállítás: az egyik nem tudja a KRESZ-t, nem tartja be a követési távolságot, indokolatlanul használja a fénykürtöt, a másik meg egy villogástól idegbeteggé válik és ráhúzza a kormányt a másikra, majd indokolatlanul vészfékez! Remélem, a felvétel már a rendőrségél van és megosztjátok majd azt is, hogy melyik sofőr mit kapott a hülyeségéért!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek