Mindig van lejjebb, a büntetőfékezés után terjed a büntetőfényezés? – videó

Megosztás

Mindkét résztvevő némileg furcsán viselkedik, de egyértelműen az elöl haladó pickupos sofőr az, aki büntetőfékezéssel, majd több, nagyteljesítményű lámpával, váratlan szembevilágítással veszélyezteti nagy tempónál a mögötte jövőket. Őrület, milyen világot élünk.

Szomorú és megszokott gyakorlat lett az elmúlt években a büntetőfékezés a magyar utakon, amit egy autós most “továbbfejlesztett”. Nem csak balesetveszélyes fékezéssel “büntette” a mögötte haladó sofőrt, hanem azzal, hogy elvakította.

Az esetről a Budapesti Autósok tett közzé egy fedélzeti kamerás felvételt. A videón az látni, hogy az M1-es autópályán a kamerás autó a belső sávban megérkezik egy pickup mögé, aminek sofőrje előbb egy kicsit ráfékez, majd két nagyerejű, hátrafelé világító lámpát kapcsol fel, elvakítva a mögötte haladó autóst. Igaz, a hátul érkező sem éppen tartotta a megfelelő követési távolságot, de a két dolog súlya kicsit sem egyezik meg.

Büntető”Fényezés” a legújabb “divat”?!

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette az alábbi felvételt az M1-es autópályán, Budapest felé haladva, az M0-ás csomópont előtt. A kamerás autó beért a belső sávban egy pickupot, aminek sofőrje egyszer csak – vélhetőleg vüntető jelleggel – két igen komoly lámpát kapcsolt fel, a mögötte jövő autóst/autósokat elvakítva.

A videó hozzászólásainál többen felismeri vélik a pickupost, akik szintén találkoztak már vele, az eddigi információk szerint felettébb provokáló stílusban vezet a belső sávban, hogy használhassa egészen balesetveszélyes csodafegyverét. Közlekedés helyett harc és bosszúállás lett az utakon.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek