A bérlő is alig várja, hogy kinyithasson a Tündérkert

Megosztás

A miskolci Tündérkert 2020 áprilisában nyitotta meg a kapuit és rögtön meg is kapta az Év Turisztikai Attrakciója díjat, szakmai kategóriában. A tündöklésnek hamar vége szakadt, ugyanis a Miskolc önkormányzatának a tulajdonában lévő terület bérlője 2021 őszétől megszüntette a korábban kiépített turisztikai szolgáltatásokat. Nem sokkal később felhagytak a növények mindennapos gondozásával, majd a mesterségesen kialakított tó és a vízfolyások is kiapadtak. Aki a közelmúltban arra járt, leginkább szomorkodni tudott, a parkban nincs élet és a sárga köves út sem vezet mesés helyekre.

A napokban arról számolt be egy arra tévedő járókelő, hogy mozgolódást látott: talán valami történik a Tündérkertben. Legalább nyolc munkást látott a területen, akik ápolgatták és tisztogatták a kertet, látszólag folyik a tereprendezés.

A hozzászólók nagy részében felébredt a remény, hogy a pihenőpark talán régi pompájában lesz újra látható és bejárható. Ám egyesek szerint ez csupán állagmegóvás.

Kérdéseinkkel megkerestük a park üzemeltetőjét, Vaszil Gábort, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy rajta nem múlik a Tündérkert megnyitása. – Igyekszünk folyamatosan ápolni a növényeket, visszametszeni a levendulát, a rügyfakadás előtt elvégezni a szükséges kerti munkákat. Jelenleg még tart a függő állapot, a katasztrófavédelem különböző vizsgálatokat folytat a területen, már több kutat is fúrtak – mondta a vállalkozó. Vaszil Gábor hangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha visszafordíthatatlan károk keletkeznének a kertben, megnyugtatott mindenkit, hogy jó gazdája a miskolciak egyik kedvenc zöldterületének.

A hatóságok azt ígérték, hogy április-májusra végeznek a szükséges munkálatokkal. -Ezen a nyáron remélem, hogy kertmozival és finom fagylalttal várhatjuk a látogatókat, mondta a park bérlője.

Felbukkantak a munkagépek
Sivár és élettelen, remélhetőleg májusban más lesz a kép

Fotók: Rádai Kálmán

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek