Most a miskolci kereszteződések ilyen veszélyesek, vagy ennyire nem tudunk vezetni?

Megosztás

Az elmúlt napokban ismét fellángolt a vita a nagy csattanással járó baleseteknek köszönhetően Miskolcon. Sokan úgy gondolják, hogy a város tele van balesetveszélyes, illetve eleve elhibázott módon megtervezett kereszteződéssel és ez szinte vonzza a komoly baleseteket. Mások szerint viszont egyszerűen az autósok figyelmetlenek és ez okozza a sok ütközést. Mi hogy gondoljuk?

Íme néhány sarkalatos vélemény az elmúlt napok két nagyobb, személyi sérüléssel járó miskolci balesete kapcsán. Melyikkel értünk egyet?

Az első baleset még a múlt hét közepén történt Dél-Kiliánban. “16 óra után kemény ütközés történt a Kandó-Kiss Tábornok csomópontban, ami személyi sérüléssel, sőt lehet gyerek sérülésével is járt. Sokan nem tudják, de a Bükk felől a védett úton érkezőknek 30 km/h az engedélyezett maximális sebesség, illetve a rálátási viszonyok és a rosszul “megcsinált” miskolci közlekedés miatt sajnálatosan megnőtt autóforgalom. Tudtad-e, hogy 30 km/h sebességgel haladva a fékút nincs 5 méter, azaz egy autó hossza? Csak remélni tudjuk, hogy a zebrán nem volt iskolából hazatérő gyerek!”

A véleményeket átszerkesztés nélkül közöljük:

“nagyon rossz kereszteződés. nem belátható a villamos megállótól, ráadásul a diósgyőr felöl érkezők a leg ritkább esetben jönnek 50 alatt…napi rendszerességgel járok arra, mert a gyerekeim a kaffkába járnak. inkább elkerülöm ha tehetem. szinte naponta látok ütközést…a leglehetetlenebb módokon.. régebben imádtam vezetni..mostmár utálom…kevés kivétellel mindenki tolakszik, becsusszan, előznek, pedig a piros lámpához siet csak..szinte alig megy valaki 50-60 között. vagy 70+al nyomja, vagy beáll a belső sávba 42.5-el…az előzékenység, a korrektség már a multé. az alap elsőbbséget sem adják meg a legtöbben…és nem érdekel hogy ki mit mond vagy csak dumál…látom. ez van.”

“Nincsen semmi baj a sokak által ” elb***szottnak tartott kereszteződéssel. Az arra járók vezetni tudásával más sokkal inkább. De ők máshol sem állják meg jobban a helyüket. Sokkal magasabb szintű oktatás, és vizsga követelmények azok, amik csökkentenék az ilyen balesetek számát.”

“A villamosmegálló eltakar mindent is. amikor meglátod, már késő… De ez nem közúti veszélyeztetés, egy kicsit sem.”

“Ebbe a kereszteződésbe rég jelzőlámpát kellett volna tenni! A Kandóról Diósgyőr felé kanyarodni kész rémálom sokszor! Ha a forgalom végre megengedné, akkor ott a gyalogátkelőhely, ahol a gyalogos véletlenül sem mond le az elsőbbségéről, hogy az autóval ne a villamos sínen álljon araszoljon az autós! Azon csodálkozom, hogy csak ilyen kevés baleset történik ott!”

“Ma reggel a fehér Daewoo is kellemes volt a külső sávban elakadásjelző nélkül, csak ott parkolva.”

“annyi a titok hogy nem magad ele kell nezni , hanem a tavolba…szepen belathato tobb 100 meter..ez egy kurva egyenes szakasz a stadiontol..egeszen a regi fogaszatig…nem kifogasokat kell keresni meg kell tanulni rendesen kozlekedni..meg az utat figyelni nem nyomkodni a telot…”

“Ez ilyen idióta propaganda anyag? Nem az eseményekről tudósít, hanem ijesztget. Szánalmas. ‘Rosszul “megcsinált” miskolci közlekedés’ Ezt megmagyaráznátok?”

“itt még nincs turbó körforgalom de lehetne… 🤣😂Milyen jó is lenne … kérhetnénk ide is egyet ? 🙂🙂🙂🙂

És íme a múlt pénteki baleset a Soltész és a Vörösmarty sarkán:

““Egy jobbra mutató nyilat kellene belerakni a lámpába!!! A teli zöld sok embert megtéveszt, még akkor is, ha ott van a kötelező haladási irány tábla!!!””

“Az a baj itt, hogy míg az egyenes és balra kanyarodó sáv pirosra vált, a jobbra kanyarodó sáv zöld. Ezt könnyen be lehet nézni annak aki egyenesen menne tovább és lendületből jön. Nekem is majdnem itt jöttek belém. Szerintem a jobbra kanyarodásnál is pirosra kéne váltani a másik lámpával együtt, majd utána váltania ismét zöldre.”

“Engem egy ugyanilyen trafált oldalba vagy 4 éve, de nem értem, mit lehet benézni egy kiegészítő lámpán.”

Ember legyen a talpán, aki ezek után megmondja, hogy a kereszteződések, lámpák rosszak Miskolcon ennyire, vagy a sofőrök vezetési kultúrája. Mi hogy érezzük?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek