Dominált a Red Bull, Alonso volt a hős Bahreinben

Megosztás

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a címvédő sikere az F1-es szezonnyitón, ráadásul kettős győzelmet arattak a bikák. Az Aston tényleg betört az élbolyba, Leclerc alatt megállt a Ferrari.

Magabiztos idénykezdetet produkált a Red Bull a Formula-1-es Bahreini Nagydíjon: az időmérőn ugyan nem volt messze tőlük a Ferrari, de így is kisajátították az első rajtsort, a futamon pedig különösebb probléma nélkül vezette kettős győzelemre őket Max Verstappen és Sergio Perez – írja a Formula.hu. A bikák teljesítménye olyannyira lehengerlő volt, hogy az alulteljesítő Mercedesszel hetedik helyen beérő George Russell már oda is adta nekik a vb-címet, sőt:

„A Red Bull már be is zsákolta ezt a világbajnokságot, nem hiszem, hogy bárki is harcolni fog velük idén. Arra számítok, hogy minden egyes futamot meg fognak nyerni ebben a szezonban. Erre fogadnék. Amilyen teljesítményt nyújtanak, senkit sem látok, aki kihívást jelenthetne számukra.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is érthetően elégedett volt a Bahreinben látottakkal, de azért óva intett attól, hogy elbízzák magukat: „Sosem lehet tudni. A probléma, hogy csak erről az egy pályáról van adatunk, úgyhogy semmit sem veszünk biztosra. Meglátjuk, mi lesz két hét múlva Dzsiddában, aztán pedig Melbourne-ben. Úgy vélem, ha túl leszünk két-három helyszínen, már sokkal tisztább képünk lesz az autónk erősségeiről és gyengeségeiről, valamint az ellenfelekről. De nyilván egy nagyon egészséges rajtot és egy szépen kivitelezett futamot produkáltunk.”

A verseny hőse Fernando Alonso volt, aki a ferraris Charles Leclerc váratlan motorhibája után, több szép előzést bemutatva dobogóra állhatott az Aston Martinnal, amely tavaly még a mezőny középső traktusaiban harcolt. Az Aston olyannyira meggyőzte a riválisokat, hogy Verstappenék szerint elképzelhető, hogy a 41 éves spanyol futamot is nyerhet idén, s ezt maga Alonso sem zárta ki:

„„Azt mondanám, hogy igen! Harmadik lettem az első versenyen és van még 22 lehetőségem ebben a szezonban. Még tavaly is sikerült Kanadában, az esős időmérőn az első sorba kerülnünk, szóval úgy gondolom, 22 versenyen, különböző körülmények mellett bármi megtörténhet. Én megpróbálom a tőlem telhetőt, hogy megvalósuljon ez a lehetőség.”

A Ferrari és a Mercedes részéről csalódottság volt érezhető a nyitány után: a Scuderiánál a megbízhatóság is problémás, mint arra Leclerc kiesése is rámutatott, de a csapattárs Carlos Sainz szerint aggasztóbb, hogy a versenytempó és a gumikezelés terén elmaradtak a Red Bull mellett az Astontól is. A Mercedesnél pedig már az időmérő után elismerte Toto Wolff csapatvezető, hogy kezdik úgy érezni, hogy nem fogják tudni versenyképessé tenni az egyedi tervezési koncepciójukat, amit a tavalyi küszködésük ellenére is átmentettek az idei autójukra.

A szezon két hét múlva a dzsiddai Szaúd-Arábiai Nagydíjjal folytatódik.

Forrás: Formula.hu; Fotó: Red Bull Content Pool

Kapcsolódó cikkek