Új luxushotel épül Lázár mezőhegyesi ménesbirtokán 200 millióért … szobánként

Megosztás

Sorra le kellett fújni a különböző beruházásokat, de erre éppen van pénz. Meg is kaptuk rá a megfelelő magyarázatot, hogy miért nem probléma a Lázár János ménesbirtokon a 3,2 milliárdos beruházás. Ide nem ér el az a fránya elhibázott brüsszeli szankció és a háborús válság.

3,2 milliárdból épül szálloda a ménesbirtokon, amit az állami beruházásokat sorra lefújó, a ménesbirtokot egyébként irányító Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter nem bolygatott. Szerinte ez nem jelent újabb költségvetési támogatást.

16 szobás négycsillagos szállodát építenek a Mezőhegyesi Ménesbirtokon 3,2 milliárd forintért – jelentette az RTL Híradója. A szobánként 200 millió forintba kerülő fejlesztést az állami pénzből gazdálkodó ménesbirtok saját beruházásban végzi el.

A ménesbirtok tulajdonosa, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kuratórium, amelynek elnöke Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter, aki – emlékeztet a Híradó – az elmúlt hónapokban sorra fújta le az állami beruházásokat, de a ménesbirtokét nem bolygatta.

Amikor erre rákérdeztek nála, a miniszter az RTL-nek azt mondta, a beruházás nem jelent újabb költségvetési támogatást, azt a ménesbirtok fizeti. Csakhogy ott is van állami pénz: a ménesbirtok még a tavalyi választások előtt kapott a Miniszterelnökségtől 15 milliárd forintot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek