DVTK-Gyirmót, Csákvár-Kazincbarcika – beharangozó

Megosztás

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a DVTK a Gyirmót együttesét fogadja hétfőn 19 órakor, a Kazincbarcika SC pedig vasárnap délután 2-kor a Csákvár ellen lép pályára idegenben.

Múlt vasárnap került sor a két borsodi együttes találkozójára Kazincbarcikán, ahol a hazaiak egygólos győzelmet arattak az éllovas vasgyáriak ellen. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a két együttes összecsapása nem volt feszültségmentes, ugyanis heves szóváltásra került sor a diósgyőri szurkolók és a csapat vezetőedzője, Szergej Kuznyecov között. A miskolci szurkolótábor a csapat pályán mutatott teljesítményét nehezményezte, melyre az ukrán szakember igencsak hevesen reagált. A barcikaiak azonban emelt fővel vonulhattak le a pályáról, ugyanis Csábi József vezetőedző fontos győzelemmel debütált a Kolorcity kispadján.

A mérkőzés után a Barcika edzője azt nyilatkozta, hogy jó hangulatú mérkőzésen sikerült győzelmet aratni az NB2 talán legjobb csapata ellen, ugyanis alaposan felkészültek az ellenfél játékából. Meglátása szerint a Diósgyőr nem nagyon változtat a játékán, ez volt az ami az ő malmukra hajtotta a vizet. Hozzátette még, hogy ha az ellenfél kezdeményezőbb is volt, csapata a racionalitásával elérte a célját.

Szergej Kuznyecov rövid nyilatkozatában arról beszélt, hogy bár kikaptak, nem történt tragédia. Ha sikerül javítani a játékon, túllendülnek a nehézségeken.

Legutóbbi találkozójukon a bajnokság 7. fordulójában a DVTK 2-1-es győzelmet aratott a Gyirmót ellen tavaly szeptemberben. A jelenleg Dorogon játszó Papp Marcell szerezte meg a vezetést a 34. percben egy fejesgóllal, majd még az első félidő vége előtt büntetőhöz jutott a Gyirmót, melyet Nagy Patrik értékesített. A végeredményt Eppel Márton állította be a 87. percben, aki egy súlyos védelmi hiba után közvetlen közelről a kapuba pofozta a labdát. A lefújást követően a DVTK a 6., a Gyirmót a 3. helyen állt a tabellán.

Ugyanezen fordulóban a Kazincbarcika hazai pályán 2 góllal mattolta a Csákvár együttesét. Akkor Pálinkás Gergő juttatta előnyhöz a csapatát a 28. percben, majd közel negyed órával később Süttő Attila talált be tizenegyesből, beállítva ezzel a végeredményt. A mérkőzés után a KBSC a 2., a Csákvár pedig a 14. pozíciót foglalta el a bajnoki táblázaton.

A soron következő forduló előtt a DVTK továbbra is vezeti a tabellát, 13 ponttal megelőzve a 4. helyezett Gyirmótot, a Kazincbarcika pedig a 14. helyen áll, 2 ponttal lemaradva a 10. Csákvár mögött. Mindkét borsodi csapatnak létfontosságú lenne a győzelem; a Diósgyőr szeretne minél nagyobb előnyhöz jutni a rivális MTK-val szemben, a KBSC pedig igyekszik visszanyerni idény eleji jó formáját. Meglátjuk, sikerül-e elérni a kitűzött célokat.

Kiemelt kép: britannica.com

Forrás: dvtk.eu, kbsc.hu, mlsz.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek