Rejtélyes robbanás tartja lázban Miskolcot

Megosztás

Többen számoltak be arról Miskolcon és környékén, hogy hétfő délután óriási robbanást hallottak a környéken. A katasztrófavédelem nem kapott bejelentést.

Hétfő délután 1 óra körül titokzatos hangrobbanás volt Miskolcon és néhány környező településen. A környéken élők azonos időpontban hallották a hangot, sőt volt aki két robbanásról számolt be. “Mi Göncruszkán lakunk, ami Miskolctól kb. 60 km. Mi is hallottuk a robbanást, csakhogy 2 volt. Az első délelőtt 10:20-kor,a másik délután, amit Miskolcon is hallottak.” Mások azt írták, hogy Miskolcon még az ablak is beleremegett. Nyékládházán, Szerencsen, Harsányban és Füzérkajatán is sokan hallották az eddig megmagyarázhatatlannak tűnő hangot.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a Boon hírportált, hogy nincs tudomásuk arról, hogy felrobbant volna valami Miskolc környékén. 

A Magyar Csillagászati Egyesület Miskolci Helyi Csoportjának vezetője, Leitner Zsolt sem tudja, hogy mi történhetett: -A meteorok felrobbanása ugyan okozhat komoly hanghatást, de pontos információk hiányában nem tudom megmondani, hogy valóban ez történt-e hétfőn.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek