Két miskolci technikum az első százban

Megosztás

A száz legjobb hazai technikum közé két miskolci intézmény is bekerült.

Idén először készült el a száz legjobb technikum rangsora.A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát. 

A Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikumot az országos listán a 12. helyen találjuk, a 46. helyen pedig szintén a Miskolci SZC egyik intézményét, a Kandó Kálmán Informatikai Technikum áll.

A szakképzési rendszer jelentősen átalakult 2020. szeptember 1-jétől. Az új szakképzési rendszerben 174 alapszakma közül választhatnak a diákok. Ezeknek az alapszakmáknak a megszerzése iskolai rendszerű képzésben valósul meg: az ötéves technikumban érettségi és technikusi szintű szakképzettség szerezhető. A technikumban az első két évben a széles alapozású ágazati ismereteket sajátítják el a tanulók, majd a 10. évfolyam végén ágazati alapozó vizsgát tesznek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek