Villamos elé hajtott egy Suzuki ma délután

Megosztás

Újabb villamosbaleset történt ma délután a Győri kapuban.

Miskolc főutcáján, a Gyula utcai kereszteződésben a kora délutáni órákban egy Suzuki típusú személygépjármű sofőrje – ezidáig ismeretlen okokból – a villamos elé hajtott, mely az autó oldalának ütközött. Személyi sérülésről nincs információ – számol be az esetről a boon.hu.

Az MVK Zrt. közölte, hogy azóta helyreállt a villamosforgalom, a kötött pályán újra teljes pályaszakaszon közlekednek a járatok.

Egy korábbi cikkünkben feltettük a kérdést, hogy mért ilyen gyakoriak a villamosbalesetek a borsodi megyeszékhelyen. Molnár Emil alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője azt nyilatkozta lapunknak, hogy havonta legalább egyszer történik baleset villamos és személygépjármű részvételével. Ilyenkor az esetek túlnyomó hányadában nem a villamosvezető, hanem a gépkocsi sofőrje a vétkes, az okok általában figyelmetlenségből, valamint az alapos tájékozódás és a közlekedési távolság betartásának teljes hiányából fakadnak.

A rendőrség és az közlekedési vállalat arra kéri az autósokat, hogy minden esetben biztosítsák a villamosok számára a KRESZ szabályok szerinti elsőbbséget, valamint, hogy a kritikus kereszteződéseknél az átlagosnál is fokozottabb figyelemmel közlekedjenek.

Kiemelt kép: boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek