A fideszes Kiss János alaposan beolvasott a miskolci városvezetésnek a vár ügyében

Megosztás

A hét egyik negatív szenzációja Miskolcon, hogy a jelek szerint könnyen torzóként félbemaradhat a Diósgyőri vár rekonstrukciója. Elfogyott a pénz, erről pedig az ellenzéki városvezetés tartott sajtótájékoztatót a napokban. Most azonban a Kiss János a kormányzat helyett az önkormányzatot teszi felelőssé a munkálatok botrányos leállása miatt.

“Nem rendelte meg a városvezetés a pótmunkát a kivitelezőtől” – állítja Kiss János.

A miskolci városháza sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált dr. Kiss János országgyűlési képviselő.

“Úgy tűnik, hogy a sokpárti baloldali koalíció sajnos képtelen megbirkózni a várral. Kezdjük ott, hogy a vár felújításának első üteméért a fideszes városvezetés felelt, akkor minden rendben ment, a jelenlegi második ütemért a baloldal felel, most pedig folyton jönnek a rossz hírek. Most is az történt, hogy a városvezetés nem rendelte meg a pótmunkát a kivitelezőtől, pedig minden jogi lehetősége meg lett volna rá, és most a kialakult feszültséget megpróbálják másra hárítani.

Országgyűlési képviselőként természetesen mindent megteszek, hogy segítsek, de egyvalamit tudomásul kell venni. Mégpedig azt, hogy vár ügyében a megrendelő a miskolci önkormányzat, szerződéses jognyilatkozatot csak ő tehet, és a projekt lebonyolításáért is ő felel.”

Az ellenzéki sajtótájékoztatóról a Borsod24 is beszámolt, a fejleményeket látva pedig az ügy még nagyon nincs itt lezárva. Korábban a pénzügyminisztérium több szakértőt rendelt ki, akik másodjára is megállapították, hogy a kérés jogos a plusz forrásokra, a kivitelezés során feltárt probléma megoldása valóban többletforrást igényel, azonban a szaktárca nem tudja biztosítani az összeget. Ez így némi ellentmondásnak tűnik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek