Az LMP semmiképp nem hagyja, hogy Orbán utasítására Miskolc környéke is akkumulátorgyarmattá váljon – videó

Megosztás

A miniszterelnök nyíltan kijelentette, hogy a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen háromszög is az akkumulátorgyártás kiszolgálója lenne, a kínai és a kormányérdekeknek megfelelően. Ezt az LMP nem akarja hagyni, ezért határozati javaslatot nyújtanak be. A sajtótájékoztató Miskolcon zajlott.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Révész Péter, a zöld párt helyi önkormányzati képviselője csütörtökön beszélt erről Miskolcon.

„Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarország akkumulátor nagyhatalom és akkumulátorgyarmat legyen. Az akkumulátorgyártás rendkívül víz- és energiafaló, hatalmas területi igényű ágazat. Az éghajlatváltozás időszakában élünk, ami rettentően gyorsul. Magyarországon jelentős aszályos időszakok vannak már most is, ez pedig komoly problémákat okoz a mezőgazdaságban is” – jelentette ki Schmuck Erzsébet.  

Az LMP társelnöke felidézte, évértékelőjében Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy a kormány tervei között szerepel a keleti országrész felvirágoztatása azáltal, hogy a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen háromszögben ipari parkokat alakítanak ki.  

– Ez előrevetíti azt a veszélyt, hogy Miskolcon is új akkumulátorgyárak, vagy akkumulátorgyártáshoz kötődő alkatrészgyártás kezdődik. Meggyőződésünk az, hogy a helyi emberek akarata nélkül ne lehessen új akkumulátorgyárakat építeni – hangsúlyozta a politikus. Emlékeztetett, Debrecenben épp tegnap utasítottak el több, a kínai akkumulátorgyár ellen kezdeményezett helyi népszavazást. 

Az LMP Miskolcon is aláírásgyűjtésbe kezdett, és tervük szerint hamarosan itt is benyújtják azt az önkormányzati határozati javaslatot, ami szabályozná, hogy az emberek megkérdezése nélkül környezetromboló beruházások ne létesülhessenek. 

Íme a teljes sajtótájékoztató videója:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek