A perecesiek csak a kátyús utat érdemlik?

Megosztás

Az egyik önkormányzati képviselő firtatta, hogy miért tűnik mostohagyereknek Miskolcon a perecesi főútvonal. De azt is elismerte, hogy nem az utóbbi három évben lett rossz az út, hanem ez már évtizedes probléma. Most azonban tovább romlott a kátyúhelyzet.

Miért mostohagyerek a perecesi főútvonal kátyúzási szempontból? – tette fel a kérdést Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, önkormányzati képviselő, keddi tájékoztatóján. Szavait a Minap idézte.

A képviselő kifejtette: „Már a novemberi közgyűlésen is jeleztem a testület felé, hogy kátyúzásra lenne szükség. Akkor azt a választ kaptam, hogy a Városgazda majd ütemezi. Januárban már írásbeli kérdéssel fordultam a városvezetéshez, szintén ebben a témában, újra az a válasz érkezett, hogy ütemezve lesz. Azonban közben azt látom a város más részeiben, hogy már a mellékutcák is kátyúzásra kerülnek, itt meg egy főútvonalról beszélünk” – ismertette. 

Pakusza Zoltán elismerte, hogy a probléma nem most keletkezett, ennek az útnak az állapota évtizedek óta rossz, a megnyugtató és hosszútávú megoldást az jelentené, ha újra aszfaltoznák az egész útpályát. Ezt már az előző városvezetésnek is jelezte, a jelenlegivel is folytattak már egyeztetéseket, ugyanakkor, ismerve az önkormányzat anyagi helyzetét és lehetőségeit, realista. A teljes útfelújításra jelen körülmények között nem sok esély van, azonban meglátása szerint a Perecesen élő emberek annyit joggal elvárhatnak, hogy legalább az úthibák kijavítása, kátyúzása megtörténjen. Ezt mind az út állapota, mind a balesetveszély indokolttá teszi.
 
„A tél tovább rombolta az út állapotát. Az autósok kerülgetik a kátyúkat, ami balesetveszélyes. Pereces a város egyik legszebb része, az itt élők, megérdemlik, hogy a városvezetés minél hamarabb megjavíttassa ezt a nagy forgalmú utat” – tette hozzá Pakusza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek