Orbán évértékelőjén tovább hergelte a magyarokat

Megosztás

Orbán Viktor idén is a Várkert Bazárban tartotta az évértékelő beszédét, melynek jelmondata: béke és biztonság. Gondolatait természetesen papírból olvasta, az első sorokban pedig lelkesen tapsolt Tóth Gabi és Nagy Feró.

A miniszterelnök már beszédének első tíz percében eldurrogtatta a legfontosabb fideszes frázisokat. A gondolatait – ahogyan az várható volt – a háború, az infláció, Brüsszel és a független Magyarország határozták meg.

Szerinte az uniós szankciók 4000 milliárd forintot vettek ki a magyar emberek zsebéből. Oroszországot célozták meg, de Európát találták meg – tette hozzá. Azt ígérték, a szankciókkal véget vetnek a háborúnak. Eltelt egy év, és Orbán szerint nem látszik a háború vége. 

Szerinte az orosz-ukrán háború még évekig eltarthat, a NATO-ban és az EU-ban rajta kívül mindenki a háború pártján áll. Valójában Magyarország mellett már csak a Vatikán áll a béke pártján. De a magyarok fölött csak Isten áll, csak neki felelnek, más országoknak nem.

A gazdasági kapcsolatokat fenn kell tartani Oroszországgal, ez a nemzeti érdek, és Orbán ezt javasolja a szövetségeseinek is.

A miniszterelnök az inflációról is beszélt, ami szerinte olyan, mint a tigris, de most az a legfontosabb, hogy azt „ne tekintsük kivédhetetlen istencsapásának, nem szabad tőle megijedni”. A fájdalmasan magas infláció ellenére azonban a magyar gazdaság három rekordot is megdöntött tavaly: soha ilyen sokan nem dolgoztak Magyarországon, soha ennyi befektetés nem volt, mint 2022-ben, és soha ennyi kivitel nem volt, vette számba az elhangzottakat a Telex.

Sőt, elfeledettnek hitt gondolatokat is megosztott Orbán a hallgatóságával: szerinte a „genderpropaganda nem egy szivárványos dumcsi”, a pedofíliára pedig nincs bocsánat. Továbbá az is elhangzott, hogy a negyedik kétharmadhoz nemcsak szerencse, de szív is kellett, még úgy is, hogy „Gyuri bácsiék begurítottak 4 milliárd forintot az elvtársaiknak”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek