Ellenzéki reakciók Orbán beszédjére: pont az lenne a fontos, ami kimaradt, ez így csak a kudarc kimagyarázása

Megosztás

Szinte minden jelentős ellenzéki erő igen gyorsan reagált a miniszterelnök évértékelő beszédjére. Szerintük egy hatalmas mellébeszélést és kimagyarázást láthattunk Orbántól, aki véletlenül nem beszélt arról, hogy éppen akkumulátorgyár-gyarmattá teszi hazánkat, valamint hogy csak nálunk van ekkora hatalmas infláció.

Többen arra hívták fel a figyelmet, hogy mi maradt ki a beszédből, így például hogy pontosan mit akar tenni az infláció ellen, hogy beismerje: az oroszbarátsága miatt elvesztette szövetségeseit, de az akkumulátorgyárak idehozatala is óriási ballépés gyermekeink és a saját jövőnkkel kapcsolatban is.

A felelősséghárítás és a mellébeszélés beszédje volt, nem a cselekvésé

– értékelte Orbán Viktor évértékelőjét egy Facebookra felöltött videóban Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus szerint arra kell figyelni, ami kimaradt a miniszterelnök beszédéből, így például hogy

  • miként kívánja kezelni Magyarország az energiafüggőséget, vagy épp az inflációt, és
  • egy szót sem ejtett arról a tervről, hogy akkumulátorgyarmatot akarnak Magyarországból csinálni.

Kanász-Nagy Máté ugyanakkor üdvözölte, hogy a kormány megteszi, amit pártja már évekkel ezelőtt is szorgalmazott: klímabérletet vezet be – utalt a “Vármegyebérletre”, amelyről a Borsod24 is írt.

Kétségbeesett kísérletet tett rá évértékelő beszédében Orbán Viktor, hogy egy utólag gyártott ideológiával megmagyarázza az elmúlt 12 év kormányzásának súlyos kudarcait – írta közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint Orbán az elmúlt 12 év alatt mindent elvesztett és Európa legmagányosabb kormányfőjévé vált.

Szerintük a miniszterelnök elvesztette

  • a Magyarországnak járó uniós pénzeket,
  • európai szövetségeseit,
  • becsületét,
  • Magyarország reményét arra, hogy a magyar emberek végre olyan európai jólétben éljenek, amelyet megérdemelnek, és jelezték, “ma Európában Magyarországon vannak a legalacsonyabb bérek és a legmagasabb infláció egyszerre”.

Rákosista módszerekkel vegzálja a pedagógusokat, miközben a saját családtagjaiból, a barátaiból és azok barátaiból érinthetetlen, csúcsgazdag, közpénztolvaj kasztot hozott létre – írta közleményében a Párbeszéd, ami emellett szintén azt emelte ki, mit hiányolt az évértékelőből:

  • az Európa-bajnok élelmiszer-inflációt okozó “csődpolitika” beismerését,
  • hogy miatta ül Magyarország Európa szégyenpadján,
  • hogy ő az egyetlen, aki támogatja Vlagyimir Putyint, és hogy
  • miatta nem jutnak hozzá a magyarok a nekik járó uniós forrásokhoz, illetve hogy

a zöldet csak egy színnek tartja, amellyel az FTC meccsein találkozik, semmint a gyerekeink, unokáink jövőjét meghatározó politikának

– utaltak ők is az akkumulátorgyárak építésére.

A Jobbik részéről Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő reagált a Facebookon, aki szerint Orbán Viktor jelenti a veszélyt Magyarországra, mivel félő, hogy kivezeti Magyarországot az EU-ból, elárulja a nyugati szövetségi rendszert, háborút vív a szövetségeseivel a tanárokkal és a vállalkozókkal. Ő is szóba hozta az Európa-rekord élelmiszerinflációt, és alacsony béreket, nyugdíjakat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek