Megvert egy eladót és kirabolt egy kislányt Göncön a büntetett előéletű ámokfutó

Megosztás

Végig rendkívül agresszíven lépett fel a támadó, egy kiskorú lányt is megpróbált megütni, majd elvette pénzét. Aztán az egyik bolti eladót támadta meg a megvadult, eleve büntetett előéletű férfi. Elkapták.

Az Encsi Járási Ügyészség két rendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A férfi 2022. augusztus 16-án 14 óra körül egy gönci élelmiszer áruház előtti útszakaszon szóváltásba keveredett egy kiskorú lánnyal, aki egy 10 ezer forintos bankjegyet tartott a kezében – írja a Borsod megyei hírportál.

A férfi szidalmazta, trágár kifejezésekkel illette a kislányt, majd gyors, határozott léptekkel, ökölbe szorított, ütésre emelt kézzel megindult felé. Egy ismeretlen férfi közbelépett, és a kislány védelmére kelve a férfi ütésre emelt kezét lecsapta, így az ütés mindössze súrolta a lány arcát. A támadó egy hirtelen mozdulattal kikapta a lány kezéből a tízezres bankjegyet, majd megfordult, és sietve elindult. Az esetről korábban a Borsod24 is beszámolt.

A lány két ismerősével együtt követte a férfit, a lány kiabálva követelte vissza az elvett bankjegyet. A férfi lehajolt, felvett egy tenyérnyi nagyságú követ, amit a lány felé dobott. A dobás véletlenül a lány ismerősét találta el, aki azonban nem sérült meg.

A férfi ezt követően bement egy gönci dohányboltba, ahol kiabálva, mutogatva az eladónőtől egy doboz cigarettát és egy öngyújtót követelt, miközben felborította a pulton lévő monitort is. Ekkor a férfi belépett az eladó pult mögé, és az eladót ököllel több alkalommal megütötte. A nő védekezett, végül sikerült kimenekülnie a boltból, és a szemközti üzletben kért segítséget, miközben a támadó a cigarettával és az öngyújtóval együtt távozott.  

A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség most börtönbüntetést kér az agresszív támadóra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek