Szilágyi: Csöbör Katalin és a Fidesz annyi mindent megígért Miskolcnak és semmi sem valósul meg

Megosztás

Az ellenzéki összefogás DK-s önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz a választások előtt milyen ígérethalommal és mennyi szalagátvágással kábította a miskolci és környékbeli lakosokat. Azóta pedig láthatjuk, hogy a legtöbb ígéret elszállt már a messzeségbe.

Az újabb kétharmad után már kevésbé fontosak a miskolciak a Fidesznek, ahogy azt már 2010 óta megszokhattuk. Erre hívta fel a figyelmet Szilágyi Szabolcs, önkormányzati képviselő.

A miskolci önkormányzat Velünk a Város frakciójának DK-s önkormányzati képviselője szerint, 2010 óta Miskolc mostohagyereke az országnak. A kormányzat tizenhárom év alatt, ha nagyritkán figyelmet is fordított a városra, akkor is csak elvett tőle. 
„Teljesen mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki vezetésű volt a város, a fejlesztések, állami támogatások ide valahogy sosem érkeztek, amivel a Miskolc és Debrecen közötti versenyt végérvényesnek látszóan eldöntötték Orbánék, az utóbbi javára. Miskolc az ígéretek földje lett, de sajnos nem úgy, ahogy képzeljük: a be nem váltott fideszes ígéreteké. A tizenhárom év alatt volt itt mindenféle ígéret; diósgyőri bevásárlóközpont, vízisportkomplexum a Csorba tóra, tram-train (helyközi vasút-villamos, a szerk.) Miskolcon át Kazincbarcikára és Tiszaújvárosba, Intermodális csomópont a Tiszai pályaudvarhoz, és sorolhatnám tovább” – részletezte a képviselő. 

Hozzátette: „De, amihez hozzányúltak, abból is csak a baj lett, elég csak a diósgyőri várra, vagy a turbó körforgalomra gondolnunk. A mai nap, és a helyszín is szimbolikus. Egy évvel ezelőtt a kampányban ezen a helyen ígérte meg Csöbör Katalin Gulyás Gergellyel közösen, hogy tavaly nyárra elkészülnek az Avason a földalatti hulladéktároló edények. Az egy dolog, hogy messze túl vagyunk már a tavalyi nyáron, valószínűleg már sokan el is feledkeztek róla, ám nemrég a képviselőasszony hírt adott a beruházásról Facebook oldalán, amely szerint célegyenesbe érkeztek. A kampány során közérdekű adatigényléssel kiderítettem, hogy alapvetően szemléletformálásra lett ez az összeg megítélve, és a sajtóban megjelent állítások túlzóak. Ekkor annyival hárított a fideszes országgyűlési képviselőasszony, hogy valótlant állítok. Most ismét utána néztem a kérdésnek, és kiderült néhány érdekes tény, amit érdemesnek találok a közvélemény elé tárni, ha már az ötletgazda eddig hallgatott róla.”

Szilágyi Szabolcs a sajtó megjelent képviselőinek ezután ismertette a mindeddig meg nem valósult beruházás részleteit, amelyből kiderült, hogy az Avason összesen öt helyen létesülhetne ilyen hulladéktároló, ennyire futná a rendelkezésre álló pénzből. De ebből csak hármat találtak megfelelőnek. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek