Rengetegen írják alá Bartha György Vasgyári Szakrendelőért indított petícióját

Megosztás

Hosszú hetek óta téma már a miskolciak körében a Vasgyári szakrendelő helyzete. Mindenki érzi és tapasztalja, hogy fokozatosan leépítik a rendelőt és egyre kevesebb szolgáltatás érhető el. Többen arra számítanak, hogy a terv a végleges bezárás.

Október elején jelentette be Bartha György és Bazin Levente, hogy petíciót indítanak a szakrendelő megmentéséért. Már ezen a sajtótájékoztatón beszámoltak arról, hogy információik szerint: “a szülészet-nőgyógyászati és a szemészeti szakrendelés sem üzemel már az épületben. Nyilván ezt továbbra is különféle indokokkal magyarázzák, de ha valami hetek, hónapok óta zárva van, azt én csak bezárásként tudom értelmezni” – mondta Bazin Levente

Bartha György hozzátette, most arról kaptak információt, hogy újabb szakrendelések költöznek el a vasgyári épületből. Ennek kapcsán bejelentették, hogy aláírásgyűjtést indítanak a rendelő megmentéséért. Amelyről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

A petíció azóta elindult és a jelek szerint megmozgatja a miskolciakat. Néhány napja Bartha György tett közzé Facebook bejegyzést az egyik aláírásgyűjtésről.

“Mint látható ma is sokan támogatták aláírásgyűjtésünket a járóbeteg szakrendelések megmaradásáért. Folytatjuk rendületlenül.” – írta az MSZP önkormányzati képviselője bejegyzésében.

Az akció nem áll meg, a héten folyamatosan gyűjtik a támogató aláírásokat a város különböző pontjain.

Október 19-én (szerdán) 16:00-tól a Kilián-délen a Kandó K. utcai szolgáltatóháznál,
október 20-án (csütörtökön) 16:00-tól a Bulgárföldön a Penny Marketnél segíthetik a Vasgyári Szakrendelő megmaradását.

Bartha György egyébként egy különvéleményt is írt a Borsod24.hu-ra a rendelővel kapcsolatosan, amelyet ide kattintva olvashatnak.

A politikus Facebook bejegyzését pedig itt tekinthetik meg.:

Kapcsolódó cikkek