Engedett a kormány: lemondtak a miniszterek az egyetemi kuratóriumok éléről

Megosztás

Varga Judit is távozik ezzel a Miskolci Egyetemet működtető kuratóriumból.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette: a kormányülés végén az érintett miniszterek lemondtak az egyetemi kuratóriumokban betöltött pozíciójukról. Erre az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások áttekintése után került sor.

A kuratóriumi pozíciójukról lemondott miniszterek között van Varga Judit igazságügyi miniszter, aki a miskolci Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriumának elnöke. Korábban az is kiderült, hogy mindezért 1,4 millió forintot kap havonta.

Érintett még a témában Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor is.

Később Az ATV a kuratóriumi tagságukról lemondott miniszterekről kérdezte Gulyást, hiszen az Európai Bizottság feltételei között az szerepelt, hogy magasrangú kormányzati politikusok se lehessenek a közalapítványokban. Gulyás azt még nem tudta megmondani, hogy kik maradhatnak a tagok között és kik nem, mert véleménye szerint Brüsszel nem fogalmazta meg pontosan az elvárásait.

„Ha megmondják, mit akarnak, nem azon múlik, hogy még 2-3 polgármester még lemondjon, de ez az eddigiekből nem következik. Ha van ilyen elvárás, meg fogjuk fontolni” – tette hozzá.

További részletek a HVG tudósításában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek