A földrengés magyar túlélője: Iszonyatosan hideg volt és óriási pánik, most semmink nincs

Megosztás

A nagyvárostól tíz kilométerre él a magyar nő a családjával, köztük egy kisgyermekkel. A hajnali földrengésnél szerencséjük volt, a kicsi épületből hamar ki tudtak menekülni, de szinte semmit nem tudtak magukkal vinni.

Kovács Dominika 2 éve él kint, és a Blikknek mesélte el, hogyan tudták túlélni a katasztrófát, amiről a Borsod24 is többször beszámolt.

„Arra ébredtünk, hogy reng a föld. Azonnal kiugrottunk az ágyból, vittük a kislányunkat, Jázmint is. Először nem is tudtuk mit tegyünk, hogy védjük magunkat, közben folyamatosan rengett a föld.

Aztán összeszedtük minden erőnket, kirohantunk az utcára, ahol akkor már nagyon sokan voltak. Iszonyatos hideg volt, és óriási pánik.”

Dominikáéknak abból a szempontból szerencséjük volt, hogy egy kétemeletes házban éltek, a nagyobb épületek ugyanis kártyavárként omoltak össze. Ugyanakkor szinte semmit nem tudtak magukkal vinni menekülés közben, így se pénzük, se ételük nincs.

A magyar nő családját egyelőre idegenek fogadták be a saját otthonukba, helyiektől kaptak ruhaadományokat, és a magyar nagykövetség is felajánlotta, hogy ellátják őket meleg holmival és étellel. Az áramellátás viszont ingadozik, nincs vezetékes víz, internet pedig végképp nincs.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek