Hengerel a propaganda, milliókért hirdetik a fideszközeliek, hogy az akkugyárak elleni tiltakozás csak balos hiszti

Megosztás

Pedig az érvelés hihetetlenül sok helyen vérzik nagyon erősen, de a médián keresztül sugárzott propaganda az elmúlt 13 évben elképesztően hatékonynak bizonyult Orbánék vezérletével. Tehát akik az akkumulátorgyárak ellen tiltakozni merészelnek, máris sorosisták és balos hisztizők, de még nemzetellenesek is. Ennek hirdetéseire milliókat szór el most a sok fideszes megmondóember.

Ennyit számít a polgárok véleménye, de még mindig milliók szeme nem nyílt fel.

Váratlanul érhette a kormányt, hogy Debrecenben, az ország egyik legfideszesebb városában a lakosság heves tiltakozásba kezdett a közelben épülő gigantikus kínai akkumulátorgyár ellen. A környezetvédelmi aggályokon túl azzal is problémájuk van a helyieknek, hogy a megkérdezésük nélkül döntöttek a beruházásról. A botrányokról a Borsod24 is többször beszámolt.

Most még nehéz megmondani, hogy mire mennek majd a tiltakozásukkal, a NER közel tizenhárom éves fennállása alatt ugyanis nem nagyon fordult elő, hogy a kormány meghátrált volna hasonló helyzetekben, lásd a gödi Samsung-gyár esete. 

Némi késéssel a fideszes propagandagépezet is ráállt a témára, és elkezdte sulykolni, mi is az igazság a debreceni gyár ügyében. Bevetették a nagyágyúkat is, a fideszes influenszervilág sztárriportere, Bohár Dániel és a kormánnyal mindig mindenben egyetértő véleményvezér-elemző, Deák Dániel magyarázzák el a Facebookon, miről is szól valójában az akkumulátorgyár elleni tiltakozás, kik állnak a megmozdulások mögött. Röviden összefoglaljuk a lényeget: SOROS.

A debreceni akkumulátorgyár ügyében a propaganda egyszerre operál a jól bevált szlogenekkel és a Fidesz legújabb kommunikációs szuperfegyverével:

a tiltakozás köré szőtt narratíva egyesíti az évek óta dübörgő sorosozást és a nemrég kifejlesztett, de mostanra csúcsra járatott dollárbaloldalozást.

Deák Dániel nyolc nappal az elhíresült január 20-i közmeghallgatás után jelentkezett a maga videójával. Ez volt az a fórum, ahol hazaárulózták a főispánt. A videóban előadott gondolatmenet egyszerű: a gyár elleni tüntetés csupán egy balos hiszti, a külföldről pénzelt ellenzéki pártok azért kezdeményeztek népszavazást az ügyben, mert azt akarják, hogy máshol épüljön fel az üzem. És hogy hol? Hát a Soros-féle üzleti körökkel barátságos országokban, ahol a globalisták kontrollálják a politikát. Németország neve célországként konkrétan nem hangzik el, de Deák előtte arról beszél, hogy ott bezzeg tárt karokkal fogadták az akkumulátorgyárakat a balosok. „Hidd el, a globalista befolyás közelebb van, mint gondolnád” – jelenti ki az első számú fideszes elemző.

A videóban egy szó sem esik viszont arról, hogy a lakosságot aggasztja a gyár feltételezett hatalmas vízigénye vagy a mérgező anyagok használata. Az az apróság sem kezdi ki az üzenet logikáját, hogy nemcsak a globalista érdekek kiszolgálásával vádolt pártok akarnak a népszavazást az akkumulátorgyárral, hanem a Mi Hazánk is. Valószínűleg alaposan megsértődnének Dúró Dóráék, ha hasonló vádakkal illetné őket a kormány.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

Némi adalék még: az Egyesült Államokban nem építhették fel lakott terület közelébe a hasonlóan veszélyes anyagokkal dolgozó gyárat, hanem a sivatagba vitték a gyártást. Nyilván teljesen véletlen és felesleges eljárás lehet, fideszes fejjel gondolkodva…

“A Tesla autógyár Nevadában a sivatagban építette fel hatalmas (Giga) akkumulátorgyárát. Az akkumulátorgyártásnak az alacsony páratartalom is kedvez és a környezetszennyezés miatt lakott településtől távol kellett a gyárat felépíteni. A sivatagban kaptak engedélyt – írja a Facebookon az USA-ban élő George Lazar.

Az Egyesült Államokban élő magyar férfi hozzátette:

“A legközelebbi város, Reno, mintegy 50 kilométerre van…”

Ezzel szemben Magyarországon semmi akadálya nincs annak, hogy a második legnagyobb város, Debrecen határában építsék meg az óriási akkumulátorgyárat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek