A Fidesz új kommunikációja: ha tiltakozunk a veszélyes akkumulátorgyárak ellen, akkor az ellenzéki pártok és külföld befolyásol minket

Megosztás

Tehát nem a környezetünkért és saját egészségünkért, ivóvizünkért aggódunk, hanem külföldről finanszírozott ellenzéki pártok állnak a háttérben. Kedves tiltakozók! Önök akkor ellenzéki befolyásolás alatt állnak, ha nem akarják a Fidesz újabb nagy buliját, a veszélyes és szennyező akkugyárakat magunk közelében.

Az utóbbi időben több akkumulátorgyárról szóló beruházást is bejelentett a kormány, ám többek közt Fóton, Iváncsán és Debrecenben is tiltakozik a lakosság a tervek ellen, a szombathelyi önkormányzat pedig egyszerűen megtiltotta, hogy területén ilyen iparág települjön.

Ezek után vasárnap reggel Lánczi Tamás politológus, aki korábban az Orbán-kormány államtitkára, a Századvég vezető elemzője, illetve a XXI. Század Intézet igazgatója is volt fogalmazott úgy, hogy “elindult egy harc azért, hogy ezeket a gyárakat ne hazánkban építsék fel”, Németországban például keményen lobbiznak azért, hogy a magyar beruházások inkább náluk épüljenek fel. Úgy vélte, meg kell vizsgálni, hogy a debreceni beruházást ellenző ellenzéki pártok tevékenysége hogyan függ össze ezzel a német gazdasági törekvéssel, fel kell tárni, van-e esetleg anyagi befolyásoltság, mint ahogy a választási kampányban is történt hasonló eset.

Mint mondta, az ellenzéki pártok tisztában vannak e beruházások jelentőségével, tudják, aki zöld technológiát akar, annak akarnia kell az akkumulátorokat, ezzel a gyárakat is, mert “nem fáról szüretelik az akkumulátort”. Szerinte nem véletlen, hogy eddig nem merült fel ezekkel semmilyen probléma, ahogy Németországban sem merülnek fel ilyenek. Arról is beszélt, hogy amikor a magyar libatömés ellen tiltakoztak, akkor a francia libamájtermelők finanszírozták a tiltakozást vezető erőket, tehát kicsiben ugyanez történt akkor is.

Nem sokkal később már Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt arról a Facebook-oldalán, hogy “kilóg a lóláb”, ugyanis “nem az a bajuk” a tiltakozóknak, hogy akkumulátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon, a hazai baloldal pedig csatlakozik ehhez a kampányhoz.

Ennél már tényleg csak az lenne a durvább, ha ezért pénzt kapnának külföldön, mondjuk dollárban”

– tette hozzá sokat sejtetően. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek