Gulyás elszólta magát: ha nem lesz elég hazai munkavállaló az új debreceni gyárba, majd hoznak külföldieket

Megosztás

De a miniszter nem igazán aggódik a helyzet miatt, hiszen olyan sok munkanélküli van jelenleg hazánkban, hogy jól fog jönni a sok új munkahely Debrecenben. Ennyire bombabiztos már, hogy Debrecenben megépül, ami ellen annyira tiltakoznak a helyiek?

Honnan lesz elég munkavállaló a debreceni akkumulátorgyárban? – kérdezte a hvg.hu újságírója Gulyás Gergelytől a csütörtöki kormányinfón. Erre Gulyás kijelentette, nem aggódik azon, hogy kik fognak Debrecenben dolgozni.

A miniszter abban bízik, hogy a nagyjából 200 ezer magyarországi munkanélküli közül is sokan kapnak majd ott munkát, és így nem kell külföldről hozni munkaerőt. Azt is elismerte, hogy a debreceni beruházás több ütemben fog megvalósulni, szerinte emiatt sok ezer munkavállalóra csak hosszú évek múlva lesz majd szükség.

Az utóbbi hetekben többek között Debrecenben, Nyíregyházán és Fóton is egyre hevesebben tiltakoznak az oda tervezett akkumulátoripari beruházások ellen, amelyek előkerültek a gödi Samsung-gyár ügyében tartott közmeghallgatáson is. Szombathely vezetése pedig határozatba foglalta, hogy nem épülhet ilyen beruházás a település területén. Ezekről a Borsod24 is részletesen beszámolt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek