Érdekes részleteket árult el Korda György a mezőkövesdi fideszes rendezvényről

Megosztás

A Tállai András által szervezett eseményen lépett fel az énekes, ahol Varga Judit miniszter is jelen volt.

A Korda házaspár a XVI. Polgári Estély című rendezvény sztárvendége volt nemrég. Mint arról nemrég mi is részletesen írtunk, a dél-borsodi térség egyik legnagyobb társasági eseményének számító rendezvényt a fideszes országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium államtitkára, a terület korlátlan urának tartott politikus hozta tető alá, fővédnöknek pedig Varga Juditot kérte fel.

Balázs Klárit és Korda Györgyöt meglepte, hogy a miniszter is jelen volt, előbbi meg is jegyezte Kordának, „milyen elegáns és csinos” – árulta el a Blikknek a 84 éves énekes.

„Amikor elénekeltem az egyik legszebb és legnagyobb slágeremet, a Gyöngéden ölelj át című dalt, azt mondtam, ezt most Varga Judit miniszter asszonynak küldöm. A koncert után pedig közös kép is készült vele, ami igazi megtiszteltetés számunkra.”

Korda szerint Varga Judit ismeri és szereti a dalaikat, Tállai András pedig nagy ultijátékos, így azt is tudja, hogy Korda kétszeres magyar bajnok. „Megegyeztünk abban, ha meghív egy jó ultiversenyre, örömmel megyek majd újra Mezőkövesdre!”

A közös fotó felkerült az igazságügyi miniszter Facebook-oldalára is. A Blikk tudomása szerint ő kérte a fényképet, ugyanis gyerekkora óta nagy rajongója Korda Györgynek és Balázs Klárinak.

Korda György azt már a Népszavának mondta el, hogy számára sem mindennapos, hogy az ország egyik vezetője a nézőtéren hallgatja dalaikat. Az igazságügyi tárcavezető aztán színpadra is lépett, és egy rövid bejátszás is látható volt, amint éppen hegedül. Korda György elmondása szerint szerint ebből megtudták, hogy a miniszter „abszolút zeneértő”. Az is nagyon tetszett neki, hogy „szépen, érthetően, emberien” mondta el köszöntő beszédét. Ráadásul az is feltűnt a művészházaspárnak, “milyen elegáns és csinos a tárcavezető asszony”.

A népszerű énekes felidézte, hogy pályafutása során számos ismert ember, köztük több politikus is megfordult már a fellépésein, már ami a rendszerváltás utáni időszakot illeti. 40 éves művészi jubileumán például jelen volt Kiss Péter, akkori szocialista munkaügyi miniszter 1998-ban, s hozzátette, hogy Antall József előtt is színpadra léptek egyszer. A későbbi időszakból a fideszes politikusok közül Lázár Jánost, Nyitrai Zsoltot és Láng Zsoltot említette, valamint az ellenzék részéről Őrsi Gergely II. kerületi polgármestert.

A Blikk emlékeztetett rá, hogy a Gyöngéden ölelj át című szerzemény eredetije az egyik legismertebb gengszterfilm, A keresztapa dallamaként vált világszerte ismertté

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek