A Fidesz szekerét toló CÖF is nekiment az orvosi kamarának

Megosztás

Az elméletileg független, civil szervezet ezer szállal kötődik a Fideszhez és hatalmas pénzekben részesül. Többedszerre bizonyítja elfogultságát a kormány mellett, most névtelenséget kérő orvosokra hivatkozva állítja azt, hogy a dokik egyáltalán nem tiltakoznak, valójában pont jó minden úgy, ahogy Orbánék eltervezték a változásokat.

Beszállt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a kormány közötti egyre hevesebb vitába a Fidesz-közeli civil szervezetek zászlóshajója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) is. A szervezet szerdán közleményben adott ki egy levelet, amit elvileg anonim orvosok küldtek a CÖFKA vezetőségének.

A szerzők szerint a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása nem tükrözi a teljes magyar orvostársadalom véleményét, csak egy hangos kisebbség a csendes többséggel szemben és úgy érzik, valóban szükség van az egészségügy átalakítására, ezért örülnek a kormány által indított reformfolyamatnak. Ennek pontjait azonban a levélben nem véleményezték, mert arról “már sokan sokfélét leírtak”.

“A Kamara tevékenysége azonban, miszerint alapból mindent elutasít, majd a tárgyaláson látszólag megegyezést színlel, majd megint mindent visszamond, egyáltalán nem konstruktív hozzáállásra utal” – írják, és hozzáteszik, álláspontjuk nem egyezik a MOK-éval, ezért nem helyezik letétbe felmondólevelüket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek