A volt fideszes hirtelen nagyon feledékennyé vált, amikor Boldog Istvánról faggatták a bíróságon

Megosztás

Gyakorlatilag semmire nem emlékszik, mik hangzottak el azokon a találkozókon, ahol a korrupció melegágyának közepében találhatta magát. Borzalmasan rossz a név- és arcmemóriája is, fogalma nincs, mi zajlott ott, annyira nagyon régen történt. Szelektív memória, taktikának nem rossz. Magyarországon belefér.

Az ország valószínűleg legfeledékenyebb fideszesét hallgatta meg Fővárosi Törvényszék a Telex beszámolója szerint. Berec Zsoltot Boldog István ügyében hallgatták meg, az ügyészség szerint Boldog országgyűlési képviselőként egy olyan hálózatot irányított, ami előre lejátszotta a települések pályázatait: megvolt, hogy ki csinálja a közbeszerzést, kiket kérnek fel, kik nyernek és kik lesznek a kivitelezők. A vádhatóság szerint mindezért pénz is visszajutott a pályázatok nyerteseitől Boldogékhoz.

Berec Zsolt egykori fideszes megyei közgyűlési alelnök, aki a terület polgármestereivel egyeztetett a települések pályázatairól azonban nem emlékezett semmire: a bíróságon azt vallotta, hogy feladatai leginkább protokollárisak voltak, rettentően rossz az arc- és névmemóriája, viszont egy dologra tisztán emlékszik: egy nagyon fontos megbeszélésén ő nem a megbeszélésre figyelt, így nem tudja, ott mi hangzott el. Sőt, azt sem érti, miért hívták oda egyáltalán. Berec tagja volt a megyei döntéselőkészítő bizottságnak is, ahonnan a közgyűlés elé mentek a pályázatok, ahol szavaztak róla. A bíró kérdezte arról is, hogy voltak-e érdemleges viták a projektekről a bizottságban, Berec annyit tudott mondani:

nem emlékszem már, hogy mi volt, hogy ott konkrétan mi volt, nem emlékszem, nagyon távoli, ködös.

Egy 2017-es megbeszélésről is kérdezték Berecet, azonban konkrét választ nem tudott adni:

nem tudom, én csak vendég voltam, igazából már akkor sem értettem emlékeim szerint, hogy miért vagyok ott, talán szakmai kérdésekre választ tudok adni (…), igazából nem emlékszem ezekre a megbeszélésekre.

Tehát megnyugodhatunk, nincs itt semmi látnivaló, csak feledékeny a kedves fideszes vallomástevő.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek