Úgy lopott biciklit Borsodban, hogy oda is egy lopott kerékpárral ment

Megosztás

Megyénk mindig szolgál meglepetéssel a rendőröknek. Főszereplőnk ezúttal egy Ózdról lopott bicajt cserélt le Serényfalván egy másik lopott biciklire. Jobban megtetszett neki.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 47 éves bánszállási férfival szemben. A gyanúsított 2023. január 31-én Ózdon ellopott egy lezáratlan kerékpárt, amivel hazafelé indult. A férfi útközben Serényfalván egy bolt elé letámasztott, szintén lezáratlan biciklit tulajdonított el, miközben a másikat a helyszínen hagyta.

A rendőrök még aznap, Putnokon állították meg a férfit, aki beismerő vallomást tett a kerékpárok ellopása ügyében.
A rendőrségre előállított kerékpártolvajjal szemben felmerült a gyanú, hogy a férfi további hasonló módon elkövetett lopásokkal is gyanúsítható – áll a rendőrség közleményében. 

Az Ózdi Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az érintettek figyelmét, hogy ne váljanak áldozattá, legalább néhány óvintézkedést tegyenek meg:

Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára!

A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!

Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.

Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz!

Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak – olvasható a police.hu oldalon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek