A borsodi postás 2,5 millió forintot tippmixezett el

Megosztás

A játékszenvedélyét kiélő dolgozó a postai készpénzállományból vagy az ügyféli készpénzátutalási megbízásokból későbbi időpontban fedezte mindig a hiányt.

Homa-Hajdu Eszter, a Miskolci Törvényszék sajtótitkárának tájékoztatása szerint az egyik borsodi település postáján teljesítési segédként dolgozó férfi 2021 októberétől tippmixen – azért, hogy a szerencsejáték-forgalmazásból származó jutalékot növelje és rendszeres haszonra tegyen szert – nagyobb összegű fogadásokat kötött, melynek ellenértékét a fogadással egyidejűleg nem fizette meg, hanem a postai készpénzállományból vagy az ügyféli készpénzátutalási megbízásokból későbbi időpontban fedezte. A Minap tudomása szerint a vádlott a „sárga csekkek” ellenértékeként átvett összegekkel nem számolt el az átvétel napján, csak „csúsztatva”, hiszen a keletkezett hiányt a későbbi befizetésekkel töltötte fel.

A férfi több mint 500 esetben, összesen 5,5 millió forintnyi készpénzátutalási megbízással több napos késéssel számolt el, a kezelésében lévő készpénzállományban mintegy 1,5 millió forint hiány volt, míg közel 1 millió forint átvett összeggel nem számolt el. Hogy a hiányt leplezze, néhány készpénzátutalási utalványt aláírt a címzettek helyett, azonban a részükre fizetendő összeget később adta át – olvasható a törvényszék közleményében. Hozzáteszik, a bűncselekménnyel okozott kárt a vádlott megtérítette. 

A férfi az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 400.000 forint pénzbüntetésre és 2 év postai közreműködő és teljesítési segéd foglalkozástól eltiltásra ítélte. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek