Félmilliárdot költ taxira a közpénzből működtetett MTVA

Megosztás

Kellemes kis bevétel a taxisoknak, a köztévé hihetetlen költekezése mindenre kiterjed, igaz, több, mint százmilliárdból telik is. Közpénzből persze.

A közpénzből működő Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap, vagyis az MTVA tavaly nettó 490 milliós tendert írt ki fuvarszervezési szolgáltatásra/taxiszolgáltatásra, amelyen a Főtaxi az eljárás kezdeti szakaszában kifogással élt, mivel úgy ítélte meg, hogy a kiírás nem teremt lehetőséget igazi versenyre, ezért jogsértő. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban a kérelmet visszautasította, az eljárást pedig megszüntette.

Végül a Főtaxi lett a befutó. Az Átlátszó cikke szerint a tender meghívásos volt, az eljárás két szakaszból állt. Az első körben bárki jelentkezhetett a pályázatra, a másodikban viszont csak ez első körön átjutott cégek tehettek ajánlatot. Végül két vállalkozás jelentkezett és jutott tovább a második fordulóba: a Főtaxi és a 6×6.

Az MTVA két évre keresett szolgáltatót „taxi jellegű személyszállításaihoz kapcsolódó fuvarszervezés” biztosítására napi 24 órás, folyamatos rendelkezésre állással, vállalkozási keretszerződés keretében, főként budapesti kiindulási ponttal. A keretszerződés összege nettó 490 millió forint, várhatóan havi 3 150 db rendeléssel.

A Főtaxi azután lett befutó, hogy a 6×6 ajánlatát érvénytelennek nyilvánították. Az MTVA korábban egyébként a 6×6 Taxi Kft.-vel kötött szerződést hasonlóan 500 millió forint értékben, ezt 2020-ban meghosszabbították, a keretet pedig 549,5 millió forintra emelték. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek