A DK nemet mond Miskolcon az akkumulátorgyárra

Megosztás

A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete nemet mond minden olyan beruházásra a városban, ami veszélyezteti az emberek egészségét, veszélyezteti Miskolc ivóvízbázisát; nemet mond azokra a beruházásokra, amelyekről az emberek feje felett döntenek; nemet mond az akkumulátorgyárra, és szolidáris a debreceni tiltakozókkal.

A Déli Ipari Parkban, 2019-ben, egy japán cég akkumulátorgyárát avatták fel, amelyben egyelőre nincs ilyen termelés, de bármikor lehet, hiszen engedélyük van rá.

Debrecenben óriási vihart kavart a napokban, hogy a CATL kínai cég az egyik ipari parkban elkezdi megépíteni az akkumulátorüzemét, amely közvetlenül a családi házas Mikepércs szomszédságában található. A gyár 9000 főt foglalkoztató veszélyes üzem és kiemelt kormányzati beruházásként indul, így a helyeiknek már semmi beleszólásuk nincs abba, hogy a környezetükben mi épül.

Az elmúlt időszakban több meghallgatáson eddig nem látott indulatokat váltott ki az akkumulátorgyár terve, a debreceniek féltik az ivóvizüket, a földjeiket, az ingatlanjaikat, a maguk és gyermekeik egészségét. Az akkumulátorgyártás nemcsak a környezetkárosító, hanem rendszeresek az üzemi balesetek is. A Gödön – szintén a helyiek beleegyezése nélkül – létrehozott gyárban egyre gyakoribbak a robbanások, balesetek, nemrég pedig a komáromi üzemben sérült meg 14 ember.

“A magyar kormány akkumulátorgyártó nagyhatalommá akarja tenni Magyarországot” – mondja Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Miskolc parlamenti képviselője. A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete a jövőben különös figyelmet fordít annak, hogy akkumulátorgyár ne épüljön Miskolcon – szögezi le Hegedűs Andrea.

Miskolc rendkívül jó környezeti értékekkel rendelkezik, melyre vigyáznunk kell! Egy olyan megyében élünk, ahol régóta jelen van a vegyipar, ez a térség már nem terhelhető tovább. Mi, itt Miskolcon, szolidárisak vagyunk azokkal az anyákkal, akik Mikepércsen sírnak az utcákon a családjuk tönkrement élete miatt, azokkal vagyunk, akik megálljt akarnak parancsolni ennek az embertelen debreceni beruházásnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek