Meghalt Kordás László DK-s parlamenti képviselő

Megosztás

Hétfőn este, 53 éves korában hunyt el a politikus, aki Dobrev Klára árnyékkormányában is szerepet kapott.

Kordás László halálhírét a Demokratikus Koalíció (DK) sajtóosztálya tette közzé – írja a HVG. Mint írják, Kordás László hétfőn reggel még részt vett az Árnyékkormány ülésén.

Az ellenzéki párt megemlékezik Kordásról, akiről azt írják, hogy egész élete összeforrt a munkások érdekképviseletével. Karosszéria-lakatosként végzett, a Vasas Szakszervezet tagja volt, munkája mellett a dolgozók gimnáziumába járt, majd később közgazdász diplomát, valamint energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett.

2002–2004 között a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke volt, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, és 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke.

Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a „melósok” világából jött. Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje” – fogalmaz a DK.

Gyászolja családja, gyermekei, a szakszervezetek tagjai, a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány. A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót, temetéséről intézkednek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek