Példaértékű: Az ózdi fiú azonnal egy bajba jutott kutya segítségére sietett

Megosztás

Január 21-én szombaton délben egy bajban lévő kutyához riasztották az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársait a város szélén lévő Pázmány útra. A tacskószerű kutyus egy keskeny hasadékba szorult be.

Az ebtelep dolgozói kísérletet tettek az állat kiemelésére, azonban hiába próbáltak hozzáférni, rá kellett jönniük, hogy egyikük sem fér be a szűk résbe. Ekkor azonban váratlan, szinte filmbe illő jelenet zajlott le: szinte a semmiből előlépett egy tizenéves srác, aki minden további nélkül kiszabadította a pórul járt ebet.

Az eset részleteiről Fidrus Pétert, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetőjét, kérdeztük. A Borsod24-nek elmondta, hogy a bejelentő egy elhagyatott háznál talált rá a rossz bőrben lévő kutyusra, aki valószínűleg a kellemetlen időjárás miatt húzódott be a természet elemeitől védelmet nyújtó, ámde rendkívül szűk hasadékba, ahonnan már képtelen volt önerőből kijönni.

Gondolkodás nélkül bemászott a szűk résbe

A közelben lakó fiatalember a néhány méterre lévő temetőből tartott hazafelé, amikor összetalálkozott a telep munkatársaival az utcán. Miután elmondták neki, hogy mi járatban vannak, a srác megmutatta nekik, hogy melyik lehet az a ház, amit a bejelentő említett. Amikor odaértek, és többszöri próbálkozás után sem sikerült hozzáférniük a szorult helyzetben lévő négylábúhoz, szinte észbe sem kaptak, a fiú már mászott is be a lyukba, és a következő pillanatban már a karjában tartotta az állatot.

A kis hős kapott néhány ajándékot a nemes cselekedetért

Fidrus Péter örömmel konstatálta, hogy a fiatalember élénken érdeklődik az állatmentés iránt, ezért megmutatta neki, hogy milyen munka zajlik az ebtelepen. A fiú azóta önkéntes segítőként tevékenykedik: segít az állatok etetésében és itatásában, illetve az iskolai szünetekben részt vesz a telep munkatársaival a mentési munkálatokban. A telepvezető elmondta, hogy igyekeznek az állatvédelem irányába terelgetni a srácot, és reményét fejezte ki, hogy megmarad a lelkesedése.

A fiatalember nemes és önzetlen viselkedése példaértékű lehet mindannyiunk számára. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

Szerző: Zavarkó Erik

Képek: Fidrus Péter

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek