Áldatlan állapotok vannak egy békéscsabai kollégiumban

Megosztás

Kevés meleg vízről, gyenge fűtésről, korlátozott áramhasználatról számoltak be a békéscsabai Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium diákjai az RTL Híradójának, szúrta ki a Telex. Van köztük olyan, aki idén még nem fürdött meleg vízben.

Egyikük azt írta egy levélben, hogy a korlátozások bevezetése óta „tisztálkodni csaknem lehetetlen megfázás nélkül, mert meleg víz csak naponta 30 percig van.” Erről egy másik megszólaló azt mondta: „Hat órakor lehet fürdeni, akkor még talán van meleg víz. De ha utána leizzadunk, ha kimegyünk városba vagy valamerre, akkor este úgy feküdjünk le?”

Egy másik kollégista arról beszélt az RTL-nek, hogy a szobákban és a folyosókon is hideg van. „Rétegesen tudunk felöltözni a hideg ellen, nem szellőztetünk, inkább vagyunk büdösben.” Korábban nyitva volt az összes tanterem, hogy éjszaka is lehessen tanulni, de most már csak egy ilyen maradt, és ott zsúfolódik össze sok ember.

A levélben az is szerepelt, hogy nem lehet használni semmilyen elektromos eszközt a telefontöltőket kivéve, így teát sem tudnak főzni, a konyhában ki van kapcsolva a gáz, hétvégére pedig a hűtőket is lekapcsolják.

Az RTL megkereste a Békéscsabai Szakképzési Centrumot, amely szerint a meleg vízre vonatkozó probléma csak eseti jellegű volt, a rendszer korszerűsítése idején, a meleg víz pedig biztosított. A tanulók által behozott, ellenőrizhetetlen elektromos eszközöket szerintük a szobákban eddig sem lehetett használni, a hőfok pedig mindenhol az előírásoknak megfelelő az épületben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek