Akár az Oscar-díjért is ringbe szállhat a miskolci lány alkotása

Megosztás

A Rianás című kisjátékfilm, amely a 11 éves, miskolci Balla Riana Emma filmje, hatalmas sikert arat szerte a világban. A forgatókönyvet maga Riana írta, és ő játssza a főszerepet is.

Már számos országban levetítették a filmet, folyamatosan özönlenek az elismerések. Eddig 84 nemzetközi díjat nyert. Többek között a Hollywood Akadémiai Filmdíjakon, Kanadai Filmdíjakon, Los Angelesben, New Yorkban, Chicagóban, Svédországban, csak hogy néhányat említsünk. Jelenleg is versenyben van a Cannes-i Filmdíjakon, a Los Angelesi Filmművészeti Díjakon és egyéb nemzetközi versenyeken. Rianának jelenleg 23 „Legjobb Színésznőnek” vagy épp „Fiatal Színésznőnek” járó díja van, emellett nyert 2 forgatókönyvíró díjat Brazíliában és Bhutánban és egy filmkészítőnek járót is a Svéd Filmdíjakon, így 26 nemzetközi filmdíjjal rendelkezik. Riana fiatal korát tekintve, rekord mennyiségű elismerést zsebelt be mindössze 7 hónap alatt.

Riana egyébként szerepel a Jack Ryan 3 amerikai sorozat három epizódjában is, de más külföldi produkcióban is felbukkan.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

borítókép: Balla Riana Emma facebook

Kapcsolódó cikkek