Megépül Perecesen az új csapadékvíz-elvezetés

Megosztás

Több, mint három kilométer hosszan újul meg négy utca csapadékvíz-elvezetése, ami az utóbbi évtizedekben rengeteg fejfájást okozott a helyieknek és a közlekedőknek is.

Hosszú évtizedek óta fennálló probléma oldódhat meg hamarosan Perecesen. A városrész fő közlekedési útvonala mentén a domboldalból lefolyó csapadékot a szikkasztó árok nem tudja elvezetni, ezért az esővíz gyakran az út szélén áll meg, beszivárog az út burkolatába és az úttest alá, az egyébként is rossz állapotban lévő ötven-hatvan éves útburkolatot még inkább tönkretéve. 

Miskolc még 2020-ban nyert el egy 550 millió forint összértékű európai uniós pályázatot, amelynek keretében több városrész csapadékvíz elvezetésének a tervezése indult meg. Ennek egyik eleme az Erenyő utca, valamint a Vájár-Aknász-Bányamécs utcák csapadékvíz elvezetése. A beruházás részleteiről Bazin Levente, a városrész önkormányzati képviselője, és Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, az Advent téren. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek