Letartóztatták az Újgyőri főtér közelében történt rablás gyanúsítottjait

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a három fiatalkorú és egy gyermekkorú személynek a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Miskolc egyik forgalmas központjának közelében, 2022. január 23-án délután történt rablás elkövetésével.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a négy fiatal a mellettük elhaladó sértettet megállásra szólította fel, de mivel annak nem tett eleget, követni kezdték. Egy közeli gyalogátkelőhelynél érték utol, megdobták egy chipses zacskóval és ütögetni kezdték a fejét. A sértett az úton átkelve betért egy közeli társasház udvarára, a társaság azonban továbbra is követte, hátulról lábon rúgták, meglökték. Amikor a sértett megállt és megfordult, a terheltek körbevették, pénzt követeltek tőle. Ennek engedve a pénztárcájából átadott ötezer forintot.

A cselekmény alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint – az elkövetés útonálló, gátlástalan és kitartó jellege miatt is – különös tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult eljárásban a kiszabható szankcióra figyelemmel a fiatalkorúak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve, hogy újabb bűncselekményt követnének el, mivel arra a pénzszerzés könnyű módjaként tekintenek.

A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. február 26. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek