Országosan elsők közt Borsod megye, sokat javult a baleseti statisztikánk

Megosztás

A rendőrség a szabálysértések, balesetek megelőzésére helyezi a hangsúlyt, és felhívja a figyelmet a biztonsági öv, valamint a láthatósági mellény használatára.

A Miskolc Televízió Kilátó című magazinműsorának volt vendége a napokban Varga János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője. A tavalyi évet értékelte, miszerint a 2022-es év kiváló eredményekkel zártult. Hetvennel kevesebb közlekedési baleset történt 2022-ben, mint a korábbi években, ez 10%-os javulást jelent, sőt, országos szinten is az elsők között vagyunk eredményesség tekintetében.

Tavaly év elején megugrottak a balesetek számai, ekkor döntött a rendőrség a beavatkozás mellett. Kialakítottak egy feladattervet és kutatták a főbb okokat. Kimutatásaik szerint a balesetek 70%-a az elsőbbség meg nem adása, az irányváltoztatás, a kanyarodási szabályok be nem tartása, a biztonsági öv nem használata, valamint az ittas vezetés miatt történik.

Varga János felhívta arra is a figyelmet, hogy az autó hátsó ülésén helyet foglaló utasok is minden esetben kapcsolják be a biztonsági övüket. Gyakran előfordul, hogy a balesetkor a gépkocsivezető és a mellette ülő utas benn marad a járműben, a hátul ülők pedig kirepülnek a kocsiból.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek