Hosszasan üldöztek egy vezető nélküli, lángolva száguldó mozdonyt – videó

Megosztás

Végül sikerült egy állomásnál leváltani és ütközővel megfogni. Tűz keletkezett egy mozdonyban, ami aztán önállósította magát és robogni kezdett az egyik irányban. Ijesztő üldözéssé fajult az eredeti tűzoltási feladat.

A bajor hatóságok szerint egy vonaton keletkezett tűz eloltása látványos üldözéssé fajult pénteken hajnalban, miután a vezető nélküli dízelmotor magától elindult Ausztria felé – számol be az AP.

A Bajor Vöröskereszt közlése szerint hajnali 3 óra körül tűzoltókat hívták ki, hogy eloltsanak egy vonattüzet Strass falu közelében. Nem sokkal a tűzoltók érkezése előtt, viszont a mozdony elindult lefelé a lejtős pályán és annyira felgyorsult, hogy több kilométert gurult Freilassing városa felé. A Freilassing Önkéntes Tűzoltók feltették a Facebookra azt a videót, amint látható, hogy lángoló mozdony világít az éjszakában és füstölve halad át a városon.

A tűzoltók után a vasúti tisztviselőknek sikerült átállítaniuk a „szellemvonatot” egy mellékvágányra Freilassing állomás közelében, ahol ütközővel megállították, mielőtt átléphette volna a határt. A Bajor Vöröskereszt közleménye szerint a tüzet eloltották, senki sem sérült meg. (via Hvg)

Az egyik videó az esetről:

Egy másik videó:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek