Hatalmas robbanás a MOL egyik benzinkútjánál, halálos áldozat is van

Megosztás

A MOL töltőállomásának egyik föld alatti üzemanyagtartályában történt egy komoly mértékű robbanás, a benne dolgozó munkás azonnal életét vesztette. A benzinkutat a magyar vállalat nemrég vásárolta meg az Orlentől és a lengyel-német határ közelében található.

Robbanás történt péntek délután a lengyel–német határnál fekvő Zgorzelec városban: a Mol által nemrég átvett töltőállomáson egy ember meghalt, ketten megsérültek – közölte a lengyel média. A részletekről a Blikk.hu számolt be.

A TVP Info közszolgálati hírtelevízió esti adásában Daniel Mucha tűzoltó tisztségviselő elmondta: a robbanás az egyik föld alatti üzemanyagtartály karbantartása közben történt. A detonáció olyan erős volt, hogy a tartályban dolgozó technikus azonnal meghalt – tette hozzá. A tartály mellett tartózkodó két munkatársat pedig égési sérülésekkel szállították kórházba. Mindhárman a sziléziai Bytomban működő egyik cég alkalmazottai.

A robbanás nem okozott tüzet. A helyszínen mentők és tűzoltók avatkoztak be. A baleset körülményeit a rendőrség és az ügyészség vizsgálja.

Agnieszka Gogul Zgorzelec járási rendőrségi szóvivő a TVP Infónak elmondta: építési hatósági ellenőrzés után döntenek a benzinkút további működési engedélyéről. (A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek