Sorra dőlnek ki a fák Lillafürednél és a Bükkben, a rendőrök mindenkit visszafordítanak

Megosztás

A teljesen felázott talaj és a vizes, tapadó, nagyobb súlyú és vastag hóréteg miatt a fák az erdőkben és az út mentén is egyre-másra dőlnek ki, rendkívül veszélyesen. Lehetőleg mindenki kerülje el az erdős vidéket a Bükkben, de már a Mátrában is.

Rendkívül veszélyessé vált a közlekedés a péntek esti órákban Lillafüreden és a Bükk más részein is, a részletekről a Lillafüred online számolt be a Facebookon.

“Szinte járhatatlanok az utak a Bükkben, Lillafüreden villanyvezetéket szakítottak a kidőlő fák. A rendőrség mindenkit visszafordít Lillafüreden és a Majális parknál. A vizes, tapadó hó nagy súlya, és a felázott talaj miatt, az erdő szinte egész területén sorra dőlnek ki a fák, vagy szakadnak le az ágak.

Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy most kerülje el az erdőt❗️

Egy hozzászólás csak megerősíti a tényeket:

“Ezért kell a veszélyes, út felé hajló és balesetveszélyes fákat KIVÁGNI!!!, az út felett!!!!

Bükkszentlászló – Miskolc közt is ez a helyzet!!! Pont előttünk!!! Majdnem megvolt egy pár embernek!!! 🙄😬

Frissítés: A helyzet a Mátrában sem jobb.
Péntek 19 órától vasárnap 19 óráig teljes útzárat vezettek be a Kékestetőre vezető mellékutakon. A Magyar Közút közleménye miatt az érintett utakat kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok vehetik igénybe. A rendőrség és a polgárőrség a hétvégén folyamatosan ellenőrzi és segíti az érintett részeken közlekedőket és a korlátozás betartását.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek