Mi az a Gondosóra program?

Megosztás

Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy ingyen juthatnak Gondosórához a nyugdíjasok. Most részletesebben bemutatjuk miről van szó:

A Gondosóra egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol szakemberek próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

Amennyiben a diszpécserek – lehetőség szerint a Gondosórán keresztül jelzést leadó ügyféllel egyetértésben – úgy ítélik meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

A program az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával. Része a korszerű segélyhívó eszköz, amelyhez egy országos lefedettségű távfelügyeleti és diszpécser szolgáltatás kapcsolódik. Az így kialakuló bizalmi kör egy új típusú, jóléti szolgáltatási rendszert hoz létre.

A projekt részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

A program elsődleges célja az otthoni és önálló életvitel meghosszabbítása, 65 év felettieknek.

Így működik: Segítségkérés esetén a bajban lévő felhasználó megnyomja a készülékén található gombot. Az eszköz jelzést küld a Diszpécserközpont felé.A Diszpécserközpont felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, értékeli a helyzetet. Kezdeményezi a segítségnyújtást, értesíti a megadott kontaktszemélyt. Indokolt esetben a sürgősségi segélyhívó értesítése is megtörténhet.

Az ingyenes jelzőeszközt igényelheti a felhasználó (65. életévét betöltött magyar állampolgár) vagy a felhasználó segítője (az a személy, aki a felhasználó megbízásából és jóváhagyásával tölti ki a regisztrációs űrlapot).

Várjuk azok jelentkezését az [email protected] címen, akik már rendelkeznek Gondosórával!

Kapcsolódó cikkek