Észre sem vették, hogy gyerekük kiesett a babakocsiból egy miskolci villamoson

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2020 júniusában élettársával, illetve hat hónapos gyermekükkel egy miskolci villamoson utazott. A gyermeket babakocsiban a villamos csuklórészénél hagyták, ők pedig leültek. A villamosvezető erősebb fékezésére a babakocsi felborult és a gyermek kiesett belőle, ám ezt a vádlott és élettársa nem vették észre, egy utas szólt nekik. A szülők szidalmazni kezdték egymást, majd a nő leszállt a villamosról, a vádlott férfi pedig trágár módon ordítozni kezdett az utasoknak és a villamosvezető felé indult, hogy számon kérje a fékezésért. Ezt megelégelve a vádlott elé állt a sértett és felszólította, hogy hagyjon fel cselekményével, amelyre válaszként a vádlott az arcába ordítva megfenyegette. A sértett határozott fellépése miatt további incidens nem történt.

A férfi egy másik alkalommal, 2021 januárjában Miskolc egyik forgalmas utcáján megszólította az ismeretlen sértettet és figyelmetlenségét kihasználva elvette mobiltelefonját és pénztárcáját.

A bíróság a cselekményeket egy eljárásban bírálta el és a vádlottat személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és lopás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkek