Éhezem – Miskolc külföldi szemmel

Megosztás

Az AROS az egyik legjelentősebb művészeti múzeum Észak-Európában, Dániában. Egyik jellegzetessége a kockaépület tetejére (utólag) épített 150 méter hosszú „Szivárványos Panoráma” kilátó. A színes üvegfolyosót körbejárva, 360 fokos panorámát kapunk a városról. Ugyanebben a múzeumban kapott otthont a “Far from home” című kiállítás is.

A kiállítás körbejárja életünk legfontosabb kérdéseit: Mit jelent számunkra az otthon? Hol van az otthonunk? Hogyan értelmezzünk az otthon fogalmát egy olyan időben, amikor már a végtelen lehetőségek világában élünk és bárhová elmehetünk?

Far From Home / kép forrása: attrabit.com

És itt nem a fizikai lakhelyre kell gondolnunk otthon szó alatt. Éppen ellenkezőleg, magáról az érzésről, ami eszünkbejut magáról a fogalmáról, és mindarról, ami megakadályoz bennünket abban, hogy valamire otthonként tekintsünk.

Ezen a kiállításon bukkant valaki egy érdekes darabra.

Bagdi Ádám fotója

Első gondolatunk talán az lehetne, hogy az aktuális problémákra reagál az alkotás, viszont a múzeum honlapjáról kiderül, hogy a kiállítás már 2018-ban megnyílt. Sokakat meglepett a kép, valaki el sem hitte, mások szerint országimázsnak is beillik. Mindenesetre elgondolkodtató.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek