Árvizeket okozhat Borsodban is a következő napok további csapadékos időjárása

Megosztás

A hatóságok már készenlétben állnak, az utóbbi másfél hónap igen sok esőt hozó időjárásához még hozzájönnek a következő napok várhatóan szintén komoly esőzései. A Bodrogon, a Sajón, a Tarnán, a Zagyván és más folyókon is igen magas lesz a vízállás.

„A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba. Éjszaka a déli, délkeleti tájakon megint csak nem lehet kizárni zivatar kialakulását sem” – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami szerint a „következő 5 napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a 20 mm-t igen nagy eséllyel haladja meg a lehulló csapadék mennyisége, sőt…”.

Az OMSZ azt írja, emiatt Magyarország „északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság – OVF tájékoztatása” szerint „a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az 1. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a 2. fokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek