Ez jár a spórolásért: a miskolci távhőcégnek is kötbért kell fizetnie

Megosztás

Pedig a rezsitámogatásnak is a feltétele volt a spórolás, most mégis pórul járhat, aki így tett.

A miskolci távhőcégeknek is kötbért kell fizetniük az MVM-nek, amiért kevesebb gázt használtak el, mint amennyit megrendeltek – derül ki az RTL Híradóból. Bár a kormány mindenkitől azt kérte, hogy spóroljon, ahol tud – sőt, ez az egyik feltétele a rezsitámogatásnak –, az állami MVM mégis behajtja a 30 százalékos kötbért, ha a távhőcégek nem használják fel a megrendelt gázmennyiség 25 százalékát.

A Miskolc Televízió szerint az MVM a miskolci távhőcégtől októberre 89,5, novemberre 85 millió forintot követel. Eddig a teljes fűtési szezonra nézték, hogy alulfogyaszt-e egy szolgáltató, de az MVM tavaly ősszel átállt a havi elszámolásra, ami megnehezíti az önkormányzatok dolgát, mert így nehezebb előre tervezni. Míg korábban egy enyhébb december alulfogyasztását ki tudták váltani egy hidegebb február túlfogyasztásával, ősz óta erre nincs lehetőség – írja a Telex.

Nem Miskolc jár egyébként egyedül ebben a cipőben: a Szegedi Hőszolgáltató Kft. a múlt év végének enyhe időjárása miatt 190 milliós kötbért fizet az állami energiakereskedőnek, mert kevesebb gázt fogyasztott az előre tervezettnél.

via Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek