Egyelőre sikeres a gyűjtés a Miskolci Nemzeti Színház javára, de még mindig kell a segítség

Megosztás

Adományokból már közel 15 millió forintnyi összeg gyűlt össze, de a folyamatos és zavartalan működéshez még ennél is több kellene. De eddig mindenképpen sikeresnek mondható a színház megmentése és segítése.

Az energiaárak drasztikus növekedése miatt a kisvállalkozások és a vendéglátóhelyek mellett számos városi intézmény is különösen nehéz időket él. Önmagában a fűtésszámla is horribilis összegeket emészt fel. Sokan sokféleképpen küzdenek azért, hogy nyitva maradhassanak, a Miskolci Nemzeti Színház megsegítését célzó összefogás azonban egyedülálló.

Még tavaly októberben tartott sajtótájékoztatót a teátrum vezetése, ahol kifejtették, az energiaválság kilátástalan helyzet elé állíthatja a 2023-ban kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színházat. Hogy ezt elkerüljék, és januárban is nyitva maradjon az ajtó a nézők előtt, adománygyűjtésbe kezdtek.

A gyűjtés a kezdeti célt elérte, a bicentenáriumot nyitott ajtók mellett kezdte meg a teátrum. Ehhez pedig számos miskolci járult hozzá valamilyen formában. Eddig összesen 14 millió 727 ezer forinttal segítették a színházat. Nagyjából 700-an adományoztak, köztük 20 cég tett felajánlást. Tartottak nagyobb gyűjtőakciókat is. A Mackó Mama Kuckója által szervezett Jótékonysági Mackóvásár bevétele csaknem negyedmillió forint volt. További részletek és a hovatovább a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek