Téli pihenésünkre is magunkkal vihetjük kutyánkat

Megosztás

A téli hónapokban a kevesebb napsütés miatt a hangulatunk is borúsabb, morózusabb. Kell a feltöltődés, az aktív pihenés, a friss levegő. És mindez akkor a leghatékonyabb, ha elutazunk minél távolabb a lakóhelyünktől, hogy kellő mértékben megfeledkezzünk a mindennapi tennivalókról.

Sokak esetében az elutazás legfőbb gátló tényezője a kisállat. Mi legyen vele, ki etesse, míg mi távol vagyunk? Ha kertes házban lakunk, nem fog-e vajon elszökni a kutyus? Ha macskáról van szó, egy kedves barát vagy ismerős biztosan eljön etetni, kiengedni, gondozni, de a kutya más állatfajta, ő teljes értékű családtag, nem lehet csak úgy otthon hagyni, mert megsínyli nagyon.

Kutyabarát szállodák a teljes család kényelméért

Ezt a piaci rést kihasználva és a vendégek minél teljesebb körű kiszolgálásáért az ausztriai Hotel OTP Birkenhof**** egy igazi kutyabarát szállodát alkotott meg. Nem messze hazánktól, igazi alpesi környezetben élvezhetjük a felüdülést, és nem kell ezért kompromisszumokat kötni, nem kell otthon hagyni négylábú kedvencünket, ha nyaralni vagy telelni szeretnénk.

Azontúl, hogy ez a szálloda fogadja a kutyás gazdikat is, széleskörű szolgáltatásokkal várja az ilyen vendégeket, melyekben nem csupán a kutyatulajdonos, hanem a kutyus is örömét leli. Ráadásul a magyar személyzet rendkívül kedves és teljes mértékben kutyabarát is, így biztosak lehetünk benne, hogy ott tartózkodásunk alatt leesik pár “potyasimi” a kutyusunknak.

Nem kell mindent magunkkal vinni

Akárkivel utazunk, össze kell hangolni, ki mit vigyen, és a csomagolás senkinek sem tartozik az imádott feladatai közé. Egy kutyának is szüksége van néhány alapvető kellékre, úgymint fekhely, itató- és etetőtál, játékok.

A Birkenhof mindezekről gondoskodik, így nem kell magunkkal cipelni semmi ilyesmit. Mindemellett egy, a szobába bekészített meglepetés is várja a kutyusokat. A szobához jár egy “Kutya a szobában” tábla is.

Balesetek bármikor előfordulhatnak, így a szálloda felkészült azokra az esetekre is, amikor egy kutyának van szüksége orvosi ellátásra. Bad Kleinkirchheim település közelében találhatunk egy kedves állatorvost is, aki felkészülten fogadja négylábú kedvenceinket. Ha netán most van csak időnk egy kis szépítkezésre, a szintén közelben működő kutyakozmetika lesz nagy segítségünkre.

Az aktív pihenés szerelmeseinek

A legtöbb kutya nagy mozgásigényű, és ha még nem léptek idősebb korba, bizony sokat kint kell lenni és labdázni velük, futtatni őket. A Karintia meseszép környezetében fekvő hotel páratlan élményeket tartogat a kirándulni, túrázni vágyóknak is. Számtalan túra- és kerékpárútvonal várja, hogy felfedezzék őket, akik még nem jártak errefelé.

A szálloda ezért cserébe mindössze annyit kér, hogy a kutyatulajdonos vendégek olvassák el a rájuk vonatkozó házirendet és tartsák is be. Az alpesi mezőkön tehenek is legelésznek, fontos, hogy a kutya ilyenkor is pórázon sétáljon. A részletes információk a szálloda honlapján olvashatók vagy kérdés esetén keresse a Birkenhof magyar munkatársait.

Kapcsolódó cikkek